Comitetul executiv al PSD a votat joi regulamentul de organizare si functionare al Forumului Progresist Social - Democrat. Presedintele Forumului va fi deputatul PSD Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor. Noua structura isi propune sa devina un "ambasador" al PSD in relatia cu structurile civice internationale. Infiintarea Forumului ar putea fi intrepretata si ca o distantare a PSD de "Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai", condus de Adrian Nastase si Adrian Severin.

"Ma bucur ca astazi PSD a facut un pas important pentru promovarea valorilor de stanga, progresiste si a identitatii social¬democrate atat in Romania cat si in mediul extern, prin aprobarea regulamentului de organizare si functionare al Forumului Progresist Social-Democrat", a declarat Ana Birchall, presedintele Forumului Progresist Social Democrat, potrivit unui comunicat remis Hotnews.ro.

"Am propus ca Forumul sa devina o platforma de comunicare si de dezbatere care sa reuneasca, alaturi de membrii PSD, persoane de cariera academica, oameni de cultura, studenti, reprezentanti ai societatii civile sau jurnalisti, in jurul valorilor si principiilor de stanga pe care PSD trebuie sa le protejeze si sa le promoveze in Romania si in Europa", mai spune deputatul PSD Ana Birchall.

"Pe langa consolidarea valorilor de stanga, un obiectiv foarte important pe care Forumul Progresist Social-Democrat si-l propune este sa creeze o punte de legatura si un canal solid de comunicare cu progresiste din Occident, in special din Marea Britanie si din SUA. Vrem ca relatiile pe care le vom dezvolta pe filiera ideologica si de politici publice cu partenerii nostri din Occident sa fie consolidate si de lunga durata. FPSD va fi un ambasador al PSD in relatiile externe ale partidului cu structurile civice progresiste din SUA, Marea Britanie si nu numai. Dezbaterea si comunicarea problemelor pe care FPSD le abordeaza sunt transparente si deschise. Ii invit pe toti cei care sunt interesati de promovarea valorilor de stanga si pe toti cei care cred in misiunea pe care partidele de stanga o au sa vina alaturi de noi si sa participe la proiectele si la dezbaterile FPSD", a incheiat Ana Birchall.