Ministrul Justitiei a primit o cerere de gratiere a lui Gigi Becali pe care o analizeaza pentru a decide daca o va trimite presedintelui cu aviz pozitiv sau negativ, a anuntat premierul Ponta, adaugand ca, daca el ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece gratierile trebuie gandite in "beneficiul societatii". "Exista o cerere facuta la Ministerul Justitiei, ministrul Justitiei m-a informat si urmeaza sa ia o decizie. Eu cred ca....nu, nu pot sa spun. Daca as fi ministrul Justitiei, as propune presedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care apartine ministrului Justitiei", a spus Ponta, intrebat la Antena 3 daca este de acord cu gratierea lui Gigi Becali, potrivit Mediafax.

El a precizat ca ministrul Justitiei este cel care poate decide daca inainteaza o astfel de cerere presedintelui tarii cu aviz pozitiv sau negativ si ca presedintele este cel care gratiaza.

Ponta a adaugat ca sunt depuse mai multe astfel de cereri, dintre care cazul Becali este cel mai cunoscut, si ca institutia gratierii "trebuie sa functioneze" cand sunt situatii sociale speciale sau umane.

"Noi am cazut in nebunia in care toata lumea trebuie sa stea la inchisoare. Noi trebuie sa ne gandim la beneficiul societatii: ce e mai important, sa il tin in inchisoare sau...", a adaugat Ponta.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.