Liberalii ieseni au decis, sambata, in Biroul Politic Teritorial al PNL Iasi, sa il sustina pe seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei pentru preluarea conducerii PNL Iasi pana la organizarea de alegeri interne, dupa condamnarea lui Relu Fenechiu la cinci ani de inchisoare, transmise Mediafax.

Cristian AdomniteiFoto: AGERPRES

Biroul Politic Teritorial (BPT) al PNL Iasi, care s-a intrunit sambata, a propus Biroului Politic National al partidului ca presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei, sa preia conducerea organizatiei judetene, dupa ce Relu Fenechiu, care a condus filiala judeteana a PNL timp de zece ani, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Potrivit secretarului coordonator al PNL Iasi, Marius Danga, sedinta BPT al PNL Iasi fusese convocata chiar de Relu Fenechiu inca de miercuri, cu o zi inainte ca acesta sa primeasca sentinta.

Membrii BPT au propus Biroului Politic National al partidului ca Adomnitei sa preia conducerea interimara a filialei pana la organizarea de noi alegeri in PNL Iasi, in 5 aprilie.

"A fost o sedinta linistita, desfasurata intr-o atmosfera apasatoare. Sedinta fusese convocata de Relu Fenechiu inca de miercuri. Deciziile s-au luat in unanimitate", a spus secretarul coordonator al PNL Iasi.

El a precizat ca pana la decizia Biroului Politic National privind inlocuitorul lui Relu Fenechiu, decizie care va fi luata in perioada urmatoare, organizatia judeteana Iasi a PNL va fi coordonata de catre deputatul Mugur Cozmanciuc.

Secretarul coordonator al PNL Iasi Marius Danga a mai spus ca seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, este cel mai potrivit pentru a conduce organizatia in urmatorii patru ani.

Amintim ca Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul", s-a predat Politiei Judetene Iasi joi seara. Fenechiu este in continuare in arestul Politiei Iasi, urmand sa fie transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi dupa ce va ajunge mandatul de executare a pedepsei, in original, de la Bucuresti.