Primvicepresedintele PDL Catalin Predoiu ii cere din nou premierului Victor Ponta sa amane intrarea in vigoare a noilor coduri si ii transmite acestuia ca aceste acte normative sunt bune, "dar legea punerii lor in aplicare este proasta".

Catalin PredoiuFoto: HotNews / DP

"Domnule Victor Ponta, da, aveti dreptate, codurile sunt bune, dar legea punerii lor in aplicare este proasta. Este vorba despre acea lege, pe care ati modificat-o pe sest in Camera Deputatilor, inaintea vacantei de vara din anul 2013!", afirma Catalin Predoiu, pe contul lui de Facebook.

Acesta ii solicita primului ministru sa dea "urgent o ordonanta prin care sa scoateti toate modificarile care slabesc institutiile statului!".

"Si inca o data, va cer sa amanati intrarea in vigoare a codurilor pentru ca din sistem lipsesc 150 de judecatori si 350 de grefieri si se va bloca tot sistemul!", incheie acesta.

Joi, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, afrimase ca "art 140 (legat de interceptarea telefoanelor) a fost modificat ultima data prin legea de punere in aplicare a Codului de Procedura Penala, care a aparut in luna august 2013".