Primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regasi "categoric" in Partidul Miscarea Populara, spune, intr-un interviu la RFI, deputatul Elena Udrea, care a demisionat joi din PDL. Ea precizeaza insa ca legea interzice primarilor sa plece din partidul cu care au castigat alegerile, dar crede ca Boc ar putea sustine PMP "de la distanta, chiar ramanand in PDL". Udrea mai spune ca este "foarte posibil" sa urmeze si alte demisii din PDL. Ea considera ca reactia PDL dupa demisia sa este una "la nervi" si afirma ca este "incorect" sa se spuna ca a refuzat dialogul cu partidul.

S-ar putea regasi Emil Boc in Partidul Miscarea Populara, este deschisa usa acestei formatiuni pentru el? "Categoric, da! Numai ca legea nu permite primarilor sa plece din partidul cu care au castigat alegerile, insa evident ca Emil Boc impartaseste aceleasi idei, aceleasi proiecte, aceeasi lupta pe care o duc si Traian Basescu si echipa presedintelui din PDL si sunt convinsa ca si sub forma aceasta, de la distanta, chiar ramanand in Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alaturi de efortul Partidului Miscarea Populara si de presedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat si uitati ca primesc piedici tot timpul si acum ma refer la reforma justitiei, spre exemplu", raspunde Elena Udrea.

Intrebata daca ar putea urma si alte plecari din PDL, dupa demisia ei, Udrea a raspuns: "Este foarte posibil, pentru ca la fel ca mine gandesc foarte multi colegi din partid. S-a vazut lucrul acesta si la alegerile interne, unde aproape jumatate din partid a votat pentru motiunea pe care am reprezentat-o (...). La baza partidului, oamenii vor sa ramana in parteneriat cu presedintele (Traian Basescu-n.r.), impotriva USL-ului (...). Sunt foarte multi care, probabil, gandind la fel cum gandesc si eu, se vor regasi mai degraba in Miscarea Populara decat in PDL. Dar nu cred si nu-mi doresc ca Partidul Miscarea Populara sa fie un aspirator de membri de la PDL".

Continuarea pe www.rfi.ro.