Ministrul Apararii Mircea Dusa, membru al comandamentului de iarna, a anuntat vineri ca prefectul de Braila, Gheorghi Obreja, va fi demis pentru proasta gestionare a situatiei legate de localitatile izolate din cauza zapezii. Decizia va fi luata, potrivit regulamentului, intr-o sedinta de Guvern.

UPDATE Ministrul Apararii Mircea Dusa a anuntat vineri ca prefectul de Braila si-a dat demisia.

"Dl prefect (de Braila - n.red.), asa cum a anuntat dl prim-ministru, va fi demis, desigur, printr-o sedinta de Guvern pentru ca prefectii si subprefectii se numesc si se elibereaza din functii prin hotarari ale Guvernului", a declarat ministrul Dusa, intrebat daca prefectul de Braila va fi eliberat din functie.

"Eu nu am discutat cu domnul prefect, am discutat cu membrii Comandamentului pentru Situatii de Urgenta si cu cei care trebuie sa intervina operativ. Conform legii, seful Comandamentului este inca prefectul de Braila. La Buzau prefectul a fost deja demis, dupa cum stiti. Urmeaza ca in urmatoarea sedinta de Guvern sa fie demis si prefectul de Braila", a declarat Mircea Dusa.

Potrivit Agerpres, judetul Braila are inca 25 de localitati izolate in zapada, echipele de interventie formate din peste 500 de pompieri, militari, jandarmi luptandu-se in continuare cu troienele, in conditiile in care DN 22 este inchis, iar DN 23 restrictionat la 7,5 tone, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian.

Premierul Victor Ponta declara joi ca este nemultumit de activitatea prefectilor din Braila si Constanta, vicepremierul Gabriel Oprea precizand la randul sau ca i-a propus premierului sa fie analizata activitatea acestor doi prefecti in timpul deszapezirilor, transmite Mediafax.

Ponta a precizat ca, daca va fi cazul, in sedinta de miercuri va fi decisa schimbarea acestora.

"Cred ca cei mai multi dintre dumneavoastra si-au facut datoria. Sunt si probleme, la Constanta si la Braila nu sunt multumit de coordonarea manageriala din partea prefecturilor. O sa facem o analiza si o sa luam masurile care se impun", a spus Ponta prefectilor, in comandamentul de iarna.

Amintim ca Gheorghi Obreja, prefect al judetului Braila si coordonator al interventiilor pentru situatii de urgenta din judet, este inzapezit de miercuri dimineata in localitatea Gemenele. "Dupa cum stiti, de o jumatate de zi ne straduim sa il scoatem pe domnul prefect de la...", declara in cadrul comandamentului de iarna de miercuri subprefectul de Braila, Ionut Grosu.

Imediat, vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut sa nu concentreze toate utilajele pentru acest lucru, dupa care a anuntat ca astazi ii va propune premierului Victor Ponta si ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din functie a doi prefecti, spunand ca este nemultumit de prefectul din Braila, care "s-a lasat inzapezit".

Fost presedinte al filialei PC Braila, Gheorghi Obreja a fost numit in iulie 2013 prefect al judetului, printr-o hotarare a Guvernului. "Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni", scria atunci InfoBraila.