Fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a fost numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta publicata joi in Monitorul Oficial, membru al Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

Potrivit deciziei "pentru modificarea anexei la Decizia prim-ministrului nr.222/2013 privind stabilirea componentei Consiliului stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc", publicate joi in Monitor, punctul 11 din anexa se modifica si va avea urmatorul cuprins: "11. Daniel-Constantin Barbu - politolog, profesor la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti".

Astfel, Daniel Barbu il inlocuieste in acest consiliu pe Stelian Tanase, numit in decembrie anul trecut director general interimar al TVR.

  • Daniel Barbu (PNL) a demisionat din functia de ministru al Culturii la 12 decembrie 2013, dupa ce a fost aspru criticat pentru o declaratie scandaloasa. Acesta a afirmat ca sumele alocate Programului National de Prevenire si Control HIV/SIDA sunt prea mari comparativ cu cele destinate programelor Ministerului Culturii. "Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus atunci Barbu. El a fost inlocuit cu Gigel Stirbu (PNL).

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) este un organism guvernamental care se ocupa de administrarea si analizarea memoriei regimului comunist in Romania.

Consiliul stiintific al IICCMER, constituit din 14 personalitati ale lumii academice, stabileste obiectivele generale ale Institutului si analizeaza rezultatele obtinute de acesta.

Consiliul stiintific al IICCMER il are ca presedinte pe Dinu Zamfirescu, iar printre membrii sai se numara Adrian Cioroianu, Zoe Petre, Cristian Parvulescu sau Nicolae Manolescu.