Biroul Politic al PC a validat, joi, propunerea ca la alegerile europarlamentare PC sa participe pe o lista comuna alaturi de PSD si UNPR, a declarat presedintele PC, Daniel Constantin, aratand ca formatiunea o propune pe Maria Grapini pentru un loc eligibil si confirmand astfel informatiile privind retragerea acesteia din din Guvern, transmite Mediafax.

"Biroul Politic s-a intrunit intr-un format restrans. Biroul Politic a validat propunerea ca la alegerile europarlamentare PC sa participe, pe o lista comuna, alaturi de PSD si UNPR. Suntem consecventi ideii ca ar trebui sa avem liste comune si la alegerile europarlamentare, inteleg ca exista totusi opinii divergente in partidul celorlalti aliati si din acest punct de vedere noi am validat aceasta propunere, cel putin pentru acest moment, vom vedea si daca PNL se va alatura sau nu acestei liste", a precizat Daniel Constantin, dupa sedinta Biroului Politic al PC.

El a aratat ca Biroul Politic al partidului a validat doua propuneri pentru europarlamentare pentru un loc eligibil fiind propusa Maria Grapini, iar a doua propunere fiind presedintele organizatiei Prahova, Lauretiu Rebega.

"De asemenea, am validat doua propuneri ale PC, tinand cont si de recomandarile pe care le-am discutat, in cadrul restrans, pentru cei care trebuie sa faca parte din aceasta lista. Prima propunere este Maria Grapini si cea de-a doua propunere este presedintele Organizatiei Prahova, vicepresedintele Consiliului Judetean, Laurentiu Rebega. Asa cum am discutat exista o propunere pentru un loc eligibil si cea de-a doua propunere probabil ca pentru toate cele trei partide va fi un loc la bataie, un loc la limita astfel incat toate cele trei partide sa traga puternic in aceasta campanie pentru a maximiza scorul", a adaugat Daniel Constantin.

Agentia Mediafax a anuntat, miercuri, citand surse din Partidul Conservator, ca Maria Grapini va fi retrasa din postul de ministru delegat pentru IMM si Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai, urmand sa paraseasca Guvernul cel mai tarziu in luna martie.

Surse precizau ca decizia va fi anuntata joi, de Partidul Conservator.

Maria Grapini ocupa postul de ministru din decembrie 2012.