Curtea de Apel Bucuresti (CAB) se pronunta miercuri in cazul apelului privind inregistrarea Partidului Miscarea Populara, admisa de Tribunalul Bucuresti pe data de 16 septembrie 2013, scrie Agerpres.

CAB a amanat pe 22 ianuarie pronuntarea in acest dosar, dupa ce au respins pe 15 ianuarie cererea deputatului PNL Octavian Bot de amanare a judecarii apelului pe motive medicale.

Tribunalul Bucuresti a admis pe 16 septembrie 2013 inregistrarea Partidului Politic 'Miscarea Populara' in registrul Partidelor Politice aflat pe langa grefa instantei.

"Anuleaza cererile de interventie formulate de intervenientii Asociatia Celor Care au Luptat in Revolutia din Decembrie 1989 'Phoenix' Constanta si Partidul Democrat-PD, ca netimbrate. Admite cererea formulata de petentii Tomac Eugen, Baconschi Teodor Anatol, Ciuparu Dragos Mihael, Papahagi Razvan Adrian, Petrescu Cristian si Partidul 'Miscarea Populara'. (...) Respinge cererile de interventie formulate de Alianta Partidul Popular European-Crestini Democrati si Democrati Europeni (PPE-DE) si Bot Octavian, ca nefondate. Cu apel in 5 zile de la comunicare", se preciza in minuta deciziei TB.

Hotararea a fost atacata cu apel de Alianta PPE-DE, Octavian Bot, Partidul Democrat Liberal si Asociatia Celor Care au Luptat in Revolutia din Decembrie 1989 'Phoenix' Constanta.