Victor Ponta a transmis solicitarea de convocare a CSAT

de I.R.     HotNews.ro
Duminică, 26 ianuarie 2014, 17:33 Actualitate | Politic


Premierul Victor Ponta a anuntat ca a transmis solicitarea de convocare a CSAT, mentionand ca data in care va fi programata aceasta reuniune urmeaza sa fie stabilita de catre presedintele Traian Basescu, informeaza Mediafax.

Ponta a confirmat, vineri, ca va solicita o reuniune a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in baza atributiilor sale de vicepresedinte al Consiliului, precizand ca aduna semnaturile necesare din partea a o treime dintre membrii CSAT.

Surse oficiale au declarat anterior ca premierul Victor Ponta va solicita convocarea CSAT, intr-o sedinta care sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta modul in care a actionat conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni si demiterea directorului general al STS, Marcel Opris.

Sursele citate au precizat ca premierul va solicita convocarea CSAT in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului, cu intentia ca reuniunea sa aiba loc cat mai rapid, eventual chiar luni.

Conform Legii de organizare, presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, iar primul-ministru indeplineste functia de vicepresedinte.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se convoaca de presedintele acestuia, trimestrial sau ori de cate ori este necesar, dar poate fi convocat si la initiativa a cel putin o treime din numarul membrilor sai.

Consiliul lucreaza in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai si adopta hotarari prin consens.

Premierul a anuntat anterior ca adresa catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de demitere a sefului Serviciului de Teelecomunicatii Speciale pentru deficiente in cazul accidentului aviatic a fost redactata si va fi semnata de o treime dintre membrii CSAT, fiind necesara asumarea raspunderii, ca la alte institutii.

"Am intocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, asa cum spune legea, pentru a discuta cat mai curand posibil modul in care STS si-a indeplinit atributiile in cazul accidentului si raspunderea, pentru ca la ROMATSA a plecat seful ROMATSA, la Ministerul de Interne-seful ministerului, la IGSU - seful IGSU. red ca la STS o sa fie greu de gasit un operator care nu si-a facut treaba", a spus Ponta.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2921 vizualizari

 • +30 (30 voturi)    
  Ma intreb... (Duminică, 26 ianuarie 2014, 17:45)

  Primula [utilizator]

  Cand? Inainte sau dupa partida de baschet?
  • +13 (13 voturi)    
   Ponta nu cunoaste atributiile STS (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:41)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Primula

   Nu vad in sarcinile STS - localizarea avioanelor

   Din ce scrie pe pagina STS, constat ca serviciul acesta are atributii foarte diferite de localizarea unei aeronave civile prabusite sau gasirea coordonatelor unei persoane care vorbeste la mobil din munti (cazul doctorului Zamfir).

   Citat: "Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:

   - Parlamentul Romaniei;
   - Administratia Prezidentiala;
   - Guvernul Romaniei;
   - Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
   - Administratia publica centrala si locala;
   - Autoritatea judecatoreasca:
   - Curtea Suprema de Justitie;
   - Ministerul Public;
   - Consiliul Superior al Magistraturii;
   - Curtea de Conturi;
   - Curtea Constitutionala;
   - Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national.

   Activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale este organizata si coordonata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii."
   Sursa: http://www.stsnet.ro

   Doar pe motiv ca STS-ul lucreaza printre altele si pentru Guvernul Romaniei, adica pentru toate miniserele, inclusiv cel al transporturilor si MApN, Ponta trage concluzia ca STS-ul este practic responsabil de tot ce se intimpla rau in Romania si lui ii poate fi imputat aproape orice, de la nelocalizarea unei aeronave prabusite si pina la neidentificarea cu mare precizie a locului unui apel telefonic efectuat dintr-o zona izolata.
   • -10 (10 voturi)    
    Marcel Opris sef STS este clar omul lui Basescu (Duminică, 26 ianuarie 2014, 19:48)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Din ce scrie in articolul urmator:
    http://www.sursazilei.ro/cine-este-marcel-opris-securistul-acuzat-de-tainuire-de-liviu-dragnea/
    din 24 Oct. 2013, rezulta ca Opris seful STS (facut general de 3 ori de Basescu in 4 ani) este un om de incredere de-al lui Traian Basescu care l-a ajutat pe presedinte sa fraudeze alegerile din 6 Dec. 2009, sa iasa cu bine din suspendarea primita in 2012 si care de asemenea este implicat in afaceri dubioase cu aparatura de telecomunicatii, o data in 2006-2007 cu o firma la care era actionar jurnalistul Bogdan Chireac (s-a vorbit in presa de afacerile dubioase ale ziaristului), alta data in 2011 cind STS-ul a incheiat contracte cu o societate controlata de Opris si nevasta sa Camelia.

    Concluzionind, Marcel Opris ar merita sa fie dat afara, dar nu pentru faptul ca serviciul sau n-a reusit localizarea precisa a avionului prabusit la Cluj.
    • +3 (3 voturi)    
     Excelent! (Duminică, 26 ianuarie 2014, 22:32)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     Dl. Dragnea & Co acuză falsificarea unor alegeri.

     Se combate bine!

     Păcat că dl. premier a încurcat borcanele. În loc să convoace CSAT-ul pentru plastografie, a invocat niște motive care-i sunt mai degrabă imputabile dumnealui personal.

     Să nu fie mazilirea pentru cine nu se pregătea.
     Nu-i bai, domnia sa oricum are multiple fețe.
   • +5 (5 voturi)    
    Comunicat sts (Duminică, 26 ianuarie 2014, 20:06)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    ”Localizarea locului evenimentului în Sistemul 112, s-a realizat potrivit prevederilor legale, pe baza informaţiilor furnizate de operatorii de comunicaţii mobile odată cu primirea primului apel la 112, respectiv la nivelul sectorului celulei din care a fost generat acesta şi a fost pusă la dispoziţia instituţiilor care au participat la operaţiunea de căutare şi salvare”
    Ponta a mai solicitat CSAT avizul pentru privatizarea CFR. Se cunoaste cat a fost de intemeiat.
  • +11 (11 voturi)    
   cand a decis ilici (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:43)

   rov [utilizator] i-a raspuns lui Primula

   si gasca nastase
  • +10 (10 voturi)    
   STS-ul nu te poate localiza precis doar cu GSM (Duminică, 26 ianuarie 2014, 19:04)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Primula

   Inca nu s-a inventat metoda practica de localizare exacta (cum este cea prin GPS) a unei persoane care vorbeste la telefonul mobil GSM.

   In incompetenta sa nemaipomenita, Ponta cere STS-ului o imposibilitate tehnica si vrea sa dea afara niste oameni pe motiv ca nu au reusit ceea ce nimeni in lume nu a realizat pina azi, mai precis localizarea exacta (Latitudine, Longitudine; grade, minute, secunde) si rapida a coordonatelor cuiva care vorbeste la mobil dintr-un punct aleator situat pe teritoriul unei tari (Romaniei).
 • +21 (21 voturi)    
  niciodata (Duminică, 26 ianuarie 2014, 17:46)

  sebagain [utilizator]

  pm ,cu litere mici, vrea toata puterea in stat!
 • +18 (18 voturi)    
  Nu inteleg (Duminică, 26 ianuarie 2014, 17:48)

  Orpheus [utilizator]

  "va fi semnata de o treime dintre membrii CSAT"... Pot fi acestia obligati sa semneze ceva? De unde stie primul sinistru ca vor semna?
  • +12 (12 voturi)    
   Daca... (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:03)

   Primula [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   ...s-ar incepe urmarirea penala asupra lui Ponta, pe acuzatia de omor din culpa, avand in vedere iresponsabilitatea cu care a gestionat salvarea ranitilor in accidentul de aviatie, ar trebui sa fie demis, nu? Cine ii poate cere demisia primului ministru? Parlamentul? E al lui. Dar poate ajuta si Crin si atunci sunt sanse. Desi PSD-ul si-a dotat echipa cu cativa "PARLAMENTARI SECOND HAND" racolati de la PPDD! Or fi poate si cativa parlamentari onesti printre toti penalii aia, care sa voteze pentru demiterea lui Ponta! Daca nu fac asta, vor plati toti electoral, vor pieri cu Ponta de gat!
  • +1 (1 vot)    
   Contează? (Duminică, 26 ianuarie 2014, 22:34)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

   Dl. Dragnea e încă pe baricade
   • +1 (1 vot)    
    asa (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:09)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

    ''domnul'' dragnea? Pai de cind e asta domn, a absolvit cumva vreo scoala de ''domni'', ca din familie clar nu e, si nu stiu eu?
    • 0 (0 voturi)    
     Asta îmi aduce aminte de o scenă din... (Luni, 27 ianuarie 2014, 21:53)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

     ..."Mizerabilii" (nici o aluzie la personaje reale):
     În timp ce Jean Valjean de înfrupta din cina la care fusese invitat de un sărman, dar generos preot, acesta rostește în rugăciunea sa un gând pentru "distinsul nostru oaspete", formulă ce aproape îi produce un șoc eliberatului pușcăriaș.

     Nu îi cunosc CV-ul în amănunt d-lui Dragnea, dar nici la grădiniță nu l-am întâlnit, ca să ne tutuim. Prin urmare, prefer adresarea protocolară.
 • +11 (11 voturi)    
  sa ne gandim un pic (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:03)

  sebagain [utilizator]

  Imagina-ti-va ce ar insemna sa-si puna psd-ul om si la STS din perspectiva alegerilor care vin...
 • +17 (17 voturi)    
  Bai, natarau (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:04)

  Kappa [utilizator]

  Consiliul se convoaca de cite ori e nevoie cu conditia sa fii in drept.
  TovPonta, Dagnea ala nu va-nvata nimic, ca doar Dsa.e la butoane?
  • +10 (10 voturi)    
   ba-l invata... (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:34)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui Kappa

   Nu vedeti ca Ponta e impins in fata...spre decapitare? Dupa principiul "incet dar sigur" Ponta e teleghidat sa-si taie singur creaca de sub doctorat...Ponta-MARIONETA isi face treaba de robotel harnic.
 • +10 (10 voturi)    
  Ponta vorbeste in fiecare zi de CSAT (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:09)

  Gryphus [utilizator]

  mircecuri - Ponta a anuntat la Antena 3 ca var cere inlocuirea sefului CSAT, despre inlocuirea ministrilor din guvernul USL n-a zis nimic

  joi - Ponta a luat din nou CSAT-ul si STS-ul in gura cand s-a dus la Romania TV sa spuna ca va cere acelasi lucru pe care l-a spus cu o zi inainte

  vineri - Ponta e din nou cu STS-ul si CSAT-ul in gura desi alti oameni MOR de frig in Romania in mandatul lui Victor Viorel si al USL

  sambata - Ponta convoaca o celula de criza de imagine ca sa ne spuna acelasi lucur despre STS si CSAT...in timpul asta unii romani mor de frig in case si pe drumurile "ingrijite" de guvernul USL

  duminica - Ponta transmite din nou presei acelasi mesaj propagandistic pt ca re l-a folosit in ultimele zile, ca atentia sa fie pe STS si CSAT, nu cumva sa intrebe cineva: ce face guvernul PNL-PSD ???
  • +1 (1 vot)    
   Dacă a zis că vrea să-l schimbe... (Luni, 27 ianuarie 2014, 21:54)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   ...pe șeful CSAT, atunci "gura păcătosului adevăr grăiește"
 • +9 (9 voturi)    
  Doamne-ajuta, vom afla cu ce s-au ocupat! (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:14)

  LiviuIordache [utilizator]

  Doamne-ajuta, cu ocazia asta vom afla cu ce s-a ocupat coordonatorul in situatii de urgenta, adica pm, ministerul apararii, care, desi doar se ofera, nu e nici menu, nici covergirl, nici magazin cu reduceri "la oferta", avind si un ofiter in pragul mortii, ministerul transporturilor, care are departamentul aviatiei civile, plus romatsa, ministerul de interne, care are smurd, ministerul comunicatiilor, care are 112, ministerul sanatatii, care are salvarea si trebuie sa aiba grija de medici, iar aici am avut de-a face cu elita medicinii romanesti, prefectii, care nu stiu nici macar unde e granita judetelor lor (s-a vorbit de alba, si era in cluj), procuratura generala, care nu a facut ancheta, permitind distrugerea probelor, in general daca mai avem un stat, sau ne intoarcem la primele formatiuni cu urme de organizare statala, adica obstile satesti! Daca da, iata ca mai bine ne intoarcem la ele si trimitem toti trintorii pe care ii platesc chiar membrii acelor obsti si alte comunicati la munca sau unde or vedea cu ochii!
 • +11 (11 voturi)    
  Sarcina de la partid! (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:39)

  hotnewsfil [utilizator]

  Tata socru i-a transmis o sarcina de partid lui Viorel : 'nu scapa ocazia, da tot dezastrul din Apuseni, pe Opris, cere sa fie indepartat de la conducerea STS, sa ii mai taiem unul din capetele balaurului Base'.
 • +9 (9 voturi)    
  problema mare cu STS-ul ? (Duminică, 26 ianuarie 2014, 18:46)

  translativus [utilizator]

  Nicidecum ! Este doar un joc de glezne care vrea sa acopere incompetenta criminala a celor care trebuiau sa coordoneze operatiunile de salvare.

  Poate se trezeste si opozitia, daca mai exista asa ceva si cere o comisie parlamentara care sa ancheteze lipsa criminala de profesionalism a guverului in cazul operatinilor de salvare si o alta comisie parlamentara care sa ancheteze plagiatorul mincinos, cu privire la cele 400 milioane $ din banii nostri, pe care acesta le-a facut cadou cazahilor.
 • +12 (12 voturi)    
  Iresponsabil (Duminică, 26 ianuarie 2014, 19:01)

  paul155 [utilizator]

  Acest iresponsabil vesel Victor Viorel Ponta fuge de raspundere,asa cum nea obisnuit! Nu semneaza acte importante,desemneaza pe orsicine numai EL sa nu ia decizi.Cine trebuia sa ceara localizarea epavei?Cine putea cere armatei implicarea in acest caz.Nimeni nu stia nimic despre ceace facea celalalt.Nu a egzistat CORDONARE la nivel central.STS opereaza cu datele primite de la furnizori de semnal GSM.In zona find la distanta mare celulele nu putea localiza cu egzactitate locul.Cine a cerut localizarea de catre SRI ori alte instituti abilitate?
 • +11 (11 voturi)    
  AISBERG (Duminică, 26 ianuarie 2014, 20:26)

  mihail nica [utilizator]

  ponta e partea vizibila a aisbergului.
 • +2 (2 voturi)    
  incredibil ! (Luni, 27 ianuarie 2014, 15:11)

  ivanescu [utilizator]

  Acet individ sa trimita o scrisoare la CSAT ca sa fie dus direct la puscarie pentru tot raul facut tarii !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by