Senatorul PSD Ion Chelaru a declarat duminica pentru Mediafax ca sedinta Comisiei de revizuire a Constitutiei programata pentru luni a fost amanata pentru data de 3 februarie, din cauza conditiilor meteorologice.

Chelaru, vicepresedinte al comisiei, a precizat ca la nivelul biroului Comisiei de revizuire a Constitutiei s-a decis amanarea reuniunii de luni, care ar fi trebuit sa aiba loc la ora 13.00, pentru data de 3 februarie, de la ora 11.00.

"Estimam ca forma amendata a proiectului de revizuire a Constitutiei o vom finaliza in cateva zile, incepand cu data de 3 februarie, pentru ca apoi sa o inaintam Curtii Constitutionale si Comisiei de la Venetia", a mai precizat Chelaru.

In sedinta de luni a Comisiei de revizuire a Constitutiei urmau sa fie analizate amendamentele care au reiesit din observatiile Comisiei de la Venetia si ale Consiliului Legislativ. Documentul de 120 de pagini, obtinut de Mediafax, cuprinde punctual modificarile la care membrii Comisiei de revizuire ar putea renunta ori care trebuie rediscutate.

Unele din prevederile initiale din proiectul de revizuire a Constitutiei urmeaza sa fie rediscutate, amendate sau chiar eliminate in urma observatiilor Comisiei de la Venetia si Consiliului Legislativ, in unele cazuri fiind vorba despre elemente esentiale, potrivit documentului.