Premierul Victor Ponta a scris duminica la pranz, pe pagina sa de Facebook, ca exista "multi talibani" care, in timp ce autoritatile muncesc non-stop pentru a "proteja oamenii de efectele viscolului", au dat drumul la "masinaria" pentru protectia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris.

Mesajul primului-ministru:

"Toate institutiile din subordinea Guvernului - mobilizate, la datorie, pentru ca vremea rea continua si azi. Multumim tuturor celor care ajuta in acest efort!

Pacat ca, in timp ce se munceste non-stop pentru protejarea oamenilor de efectele viscolului, sunt multi talibani care au dat drumul la masinarie pentru protectia lui Opris in fruntea STS! De ieri dimineata acestia au o singura grija: sa umple media de manipulari si dezinformari, pentru ca lumea sa uite ca STS nu si-a facut treaba!", referindu-se la accidentul aviatic din Apuseni.

Ponta a anuntat vineri ca va solicita o reuniune a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in baza atributiilor sale de vicepresedinte al Consiliului, precizand ca, in prezent, aduna semnaturile necesare din partea a o treime dintre membrii CSAT. Surse oficiale au declarat anterior ca premierul va solicita convocarea CSAT, intr-o sedinta care sa aiba loc la inceputul saptamanii viitoare, pentru a discuta modul in care a actionat conducerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni si demiterea directorului general al STS, Marcel Opris.