Senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat de instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, sustine ca "dreptatea a fost infranta de o hotarare data fara probe si fara baza legala", el anuntand ca va depune plangere la CEDO.

"Am luat act cu dezamagire de hotararea Inaltei Curti pronuntata ieri (vineri - n.r.). Dreptatea a fost infranta de o hotarare data fara probe si fara baza legala. Fata de solutia de achitare din prima instanta, nu exista nicio proba noua care sa justifice solutia din recurs", sustine Chiuariu intr-o declaratie remisa sambata agentiei Mediafax.

El mentioneaza ca a intrat in Partidul National Liberal la 21 de ani, cand era student, ca sa schimbe lucrurile in bine. "Iar in cei 16 ani care au trecut de atunci, nu m-am imbogatit din politica. Am contribuit la crearea unor institutii importante pentru Romania, cum sunt DLAF sau ANI. Am contribuit la adoptarea unor legi importante pentru Romania, cum sunt noile coduri civile si penale", adauga Chiuariu.

Senatorul PNL sustine ca hotararea completului de recurs condamna o opinie.

"O opinie poate sa fie corecta sau gresita. Eu sustin in continuare ca era corecta, pentru ca s-a bazat, asa cum trebuie sa faca un jurist, pe acte autentice, acte care se bucura de prezumtia de legalitate si care produc efecte si astazi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri, si deci vor produce efecte in continuare. O opinie, chiar daca ar fi fost gresita, nu poate fi un abuz. O opinie nu poate fi produce prejudicii materiale si nu poate constitui o infractiune", arata Chiuariu.

El spune ca nu poate intelege cum o opinie din 2007 poate produce o urmare cu doi ani inainte, in 2005, cand a avut loc presupusa asociere a Postei Romane cu o companie privata in scopul valorificarii terenului in cauza.

"Astept motivarea instantei, urmand sa fac plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am vazut ca au aparut cativa "specialisti" care stiu ce ar trebui sa fac, in general ei le stiu pe toate, stiu si totul despre acest dosar. Pentru oricine doreste sa avem o dezbatere publica cu privire la acest dosar si la aceasta decizie, ii stau la dispozitie", incheie Tudor Chiuariu.

Fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul "Posta Romana". Pentru Nagy, ICCJ a dispus un termen de incercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de sase ani.