Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, intrebat daca premierului Victor Ponta i-a fost teama sa vina la Iasi, de Ziua Unirii, pentru a nu fi huiduit, ca nu crede ca un om politic de nivelul acestuia poate trai aceasta frica, precizand ca "atunci cand esti la putere te astepti sa fii si fluierat", transmite Mediafax.

Antonescu a afirmat, vineri seara, la Iasi, intrebat de jurnalisti daca absenta lui Victor Ponta de la manifestarile din oras s-a datorat temerii acestuia de a nu fi huiduit, ca un om politic trebuie sa fie pregatit sa fie huiduit, dar ca nu crede ca acesta este motivul pentru care premierul nu a mai venit la Iasi.

"Nu cred ca un om politic la nivelul domniei sale (Victor Ponta - n.r.) poate sa traiasca aceasta frica. Un om politic trebuie sa fie si pregatit sa fie huiduit, oamenii se manifesta, evident, nu e placut, dar nu cred ca acesta este motivul absentei sale. Cred ca este vorba de sedinta Comandamentului cu masuri pentru fenomenele meteorologice la care premierul a participat. Noi cand venim la Iasi nu venim sa fim aplaudati, sa fim imbratisati. Ne place, dar venim pregatiti ca atunci cand esti la putere sa fii si fluierat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus ca nu l-a surprins atmosfera din Piata Unirii din Iasi din timpul manifestarilor oficiale, cand s-au auzit huiduieli in timpul discursurilor oficialitatilor.

"Nu m-a surprins atmosfera. Exista un grup de protestatari de inspiratie ecologista, desi nu stiu daca ecologist e cuvantul potrivit, care se manifesta. E dreptul lor s-o faca, cat timp o fac in conditiile legii. Nu m-a surprins deloc", a adaugat presedintele PNL.

El a mai spus ca si liderii opozitiei ar fi trebuit sa fie pe scena, vineri dimineata, in Piata Unirii din Iasi, motivand ca "macar o ora, in astfel de momente, ar fi bine" sa fie toti "in acelasi loc".

"Pentru Romania putem face lucruri impreuna, oricat de multe ne-ar desparti, dar fara a inceta sa fim pe baricade diferite, fara a inceta sa ne confruntam. Dar, sincer, mi s-a parut ca ar fi normal ca macar de Ziua Unirii sa fim la un loc, indiferent cine e la putere. Si cei din opozitie reprezinta cetateni romani, chiar daca mai putini, aritmetic", a mai spus Crin Antonescu.

La inceputul manifestarilor de Ziua Unirii, de la Iasi, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiti, participantii scandand mesaje si impotriva premierului si a sefului statului, care nu au participat la evenimente.