Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Iasi, ca 2014 va fi un an foarte greu, in care se joaca mize mari, si ca anul politic este esential pentru partid, care este angrenat intr-o competitie fara menajamente, iar regulile sunt "ca la razboi", transmite Mediafax.

"Este foarte important pentru mine sa va intalnesc azi, la inceputul unui an foarte greu, foarte important. Am intrat intr-un an foarte greu, foarte incarcat, si din punct de vedere politic, dar nu numai. In acest an se joaca mize mari, stim ca pentru PNL cu deosebire 2014 e un an politic esential", a spus Antonescu.

El a precizat ca nu se refera doar la rezultatul celor doua alegeri - europarlamentare si prezidentiale, ci la "batalii" mult mai importante, prima dintre acestea fiind "batalia guvernarii".

"Vorbesc de batalia guvernarii, pentru ca pana cand vom avea prezidentiale si un anume alt presedinte, pana ne vom confirma identitatea si forta la europarlamentare, pana atunci prima noastra responabilitate, grija, batalie e azi si maine, saptamana viitoare batalia, guvernarii. Avem ca reponsabilitate, ne-am asumat-o, am fost investiti de votul majoritatii cetatenilor si trebuie sa ne achitam de ea cat mai bine, eficient, onorabil", a spus Antonescu.

El a precizat ca PNL mai are de dat in 2014 si o batalie pentru reconfirmarea si intarirea unei identititi istorice doctrinare si politici de care scena politica din Romania are nevoie.

"La sfarsitul acestui an aceasta tara va trebui sa aiba un nou presedinte, nu doar in sensul de alta persoana decat actuala persoana - asta este chiar singura certitudine: va fi o alta persoana, dar o persoana cu alta mentalitate, abordare, autoritate, alta dorinta de a face ceea ce un presedinte are de facut in scena politica si publica din Romania", a mai spus Antonescu.

El a precizat ca PNL este intr-o competitie grea, in care nu exista menajamente, in care regulile sunt asemenea cu ale razboiului, iar PNL trebuie, in momentul alegerilor, sa devina asemenea unei armate, ca orice partid bine organizat.

"Suntem destul de puternici pentru a da si a castiga aceste batalii", a spus Antonescu.

El a participat, vineri, la Iasi, la manifestarile care marcheaza implinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor.