Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, in discursul de la Iasi de Ziua Unirii, ca ar fi vrut ca Vasile Blaga, aflat in public, sa fi fost alaturi de el pe scena si ca se gandeste la cei care fluiera si huiduie, el adaugand: "Trebuie sa facem din harul Unirii fapta, nu doar vorba".

Antonescu a sustinut un discurs scurt, de 5 minute, relateaza Mediafax.

"Inteleg ca sunt aici si reprezentanti ai opozitiei, dar nu langa noi, pe scena. Il salut pe Vasile Blaga si imi pare rau ca nu suntem impreuna acum pe aceasta scena", a declarat Antonescu.

El a mentionat si ca se gandeste la cei care aleg sa fluiere si sa huiduie.

"Gandul meu se indreapta si catre cei care aleg sa fluiere si sa huiduie, pentru ca si ei trebuie sa fie alaturi de noi", a spus Antonescu.

El a mai spus ca "trebuie sa facem din harul Unirii fapta, nu doar vorba".

"Niciun mare popor nu s-a ridicat decat prin unitate. Fara unitate, acest popor nu a putut realiza nimic din aspiratiile sale (...) Momentele de inaltare au fost cele in care am putut sa fim uniti", a spus Antonescu.

Liberalul a precizat ca in aceast zi romanii trebuie sa fie deasupra diferentelor dintre ei.

"Gandul meu respectuos si sincer este ca putem in aceasta zi sa fim dincolo, sa fim deasupra acestor diferente, sa fim uniti (...) E loc pentru toti, avem nevoie de toti", a spus presedintele Senatului.

La inceputul manifestarilor, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, au fost huiduiti, participantii scandand mesaje si impotriva premierului si a sefului statului, care nu participa la evenimente.

La manifestarile desfasurate in Piata Unirii din Iasi cu prilejul Unirii Principatelor participa mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. De asemenea, sunt prezenti primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, prefectul judetului, Romeo Olteanu, si seful Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei.

Manifestarile au inceput la ora 11.00, fiind precedate de sceneta "Mos Ion Roata si Unirea", interpretata de mai multi elevi si studenti pe scena amplasata in centrul orasului, pe scena amplasata in Piata Unirii din oras.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a ajuns in jurul orei 11.00, in Piata Unirii, el fiind huiduit de participanti.

In Piata Unirii din Iasi au fost mobilizati sute de politisti si jandarmi. In zona au fost amplasate garduri metalice, iar in perimetrul de langa scena au acces doar oficali si sustinatori ai partidelor.