Candidatul PDL la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, arata, intr-un comunicat de presa, ca "Este inumana incercarea Premierului Ponta de manipulare a opiniei publice, cauta sa arunce responsabilitatea propriului esec in spinarea altora. Incearca sa capteze bunavointa vorbind despre si sa deturneze atentia promitand reformarea unor proceduri. Dar oamenii nu mai pot fi pacaliti de minciuni si prostii spuse cu aer grav de Premierul Ponta."

Catalin Predoiu mai sustine ca "La randul sau, Crin Antonescu minte cu nesimtire pomenind de lipsa de proceduri si incearca sa profite cu cinism de drama oamenilor ca sa mai ciuguleasca de pe jos cateva farame de putere in propriul partid."

Predoiu continua afirmand ca "Premierul Ponta a spus: In articolul 107 (1) din Constitutia Romaniei se spune ca Cum a putut Primul Ministru Ponta conduce si coordona activitatea membrilor propriului sau guvern, cand dansul era intr-o emisiune televizata si mintea poporul ca acele victime au fost gasite? O tara nu se poate conduce din platourile de televiziune amagind populatia cu vorbe goale, mai ales cand stia foarte bine ca exista sapte victime inca negasite pe un varf de munte in Apuseni. Daca STS sau alte institutii au fost de vina, rolul Primului Ministru era sa le contacteze si sa se coordoneze pentru a se asigura ca acei oameni sunt gasiti in timp util, nu sa fie lasati sa inghete de frig in timp ce el facea ratinguri la televizor", subliniaza democrat-liberalul.

"In urma conferinte de presa a fostului Ministru Stroe si a inca actualului Prim Ministru Ponta, cu parere de rau trebuie sa spun din nou ca aceasta tara este condusa de un guvern iresponsabil si autor moral al pierderilor de vieti omenesti. Cu astfel de oameni iresponsabili in fruntea tarii, nimeni nu se mai poate simti in siguranta in Romania", incheie Catalin Predoiu.