Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a plecat joi din Romania, impreuna cu sotia sa, pentru a se interna la spitalul Stanford din California - SUA, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanti ai forului judetean. Nicusor Constantinescu este urmarit penal de procurorii DNA.

Nicusor Constantinescu (arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit acestora, Constantinescu a fost reprogramat pentru a se putea trata la prestigioasa unitate medicala.

"In cazul in care tratamentele medicale nu vor fi finalizate pana pe 30 ianuarie, in conditiile in care starea sa de sanatate este grava si necesita tratament de urgenta, avocatul va solicita o prelungire a perioadei in care Nicusor Constantinescu are ridicata interdictia de a parasi tara", afirma sursele citate.

Pe 17 ianuarie, magistratii Judecatoriei Constanta au respins cererea presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, de ridicare a interdictiei de a parasi tara timp de 30 de zile, decizia fiind definitiva.

Plangerea formulata de Constantinescu impotriva interdictiei impuse de procurorii DNA a fost considerata nefondata de catre judecatori.

Presedintele CJ Constanta poate insa parasi tara pana pe 30 ianuarie, procurorii DNA inlaturand restrictia pentru o perioada de 15 zile, la solicitarea acestuia, deoarece intentiona sa plece in SUA pentru a-si putea trata afectiunile medicale pe care le are.

Pe 15 ianuarie, presedintele CJ Constanta a fost ridicat din parcarea sediului CJ de catre procurorii DNA si dus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Constanta pentru a fi instiintat cu privire la invinuirile care i se aduc.

Potrivit DNA, din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori rezulta ca exista date si indicii temeinice potrivit carora invinuitul Constantinescu si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al CJ Constanta, in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de peste 5 milioane de euro.