Presedintele PSD, Victor Ponta, a avut, luni, dupa sedinta BPN al partidului, o intrevedere cu europarlamentarii social-democrati, el precizand, la sfarsitul acesteia, ca unii dintre actualii eurodeputati nu mai doresc sa candideze pentru un nou mandat, transmite Mediafax. "Pe 31 ianuarie o sa anuntam lista. Unii o sa fie (pe lista - n.r.), altii nu, nu mai doresc. Pe 31 pot sa va spun sigur", a precizat Ponta.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni in 31 ianuarie pentru a valida aliantele pe care partidul le va face in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dar si pentru a aproba lista candidatilor.

In actuala legislatura europeana, PSD, in alianta cu PC, a avut 12 mandate, in prezent (dupa excluderea lui Adrian Severin) avand 11 eurodeputati: Catalin Ivan (seful delegatiei PSD), Ioan Mircea Pascu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Corina Cretu, Viorica Dancila, Ioan Enciu, Daciana Sarbu, Claudiu Ciprian Tanasescu, Adriana Ticau, Sabin Cutas.

PSD mizeaza la alegerile europene din mai pe 2-3 locuri eligibile in plus fata de cele 11 pe care le are in prezent.

PSD si PNL vor merge pe liste separate, insa vor avea un program comun, care sa impataseasca aceleasi obiective europene ale Romaniei, potrivit declaratiilor liderilor celor doua formatiuni.

Social-democratii au stabilit deja ca vor merge la europarlamentare impreuna cu UNPR, care va avea, cel mai probabil, un loc pe lista. PSD a invitat si PC pentru a merge pe liste comune la europarlamentare, insa conservatorii nu au luat inca o decizie. Oricum, aliantele pe care PSD le va face la europarlamentare si numarul de locuri care vor reveni partenerilor de alianta vor fi decise si validate la reuniunea Comitetului Executiv National, care urmeaza a fi convocat pe 31 ianuarie.

Seful campaniei electorale a PSD pentru PE, Liviu Dragnea, a inceput deja seria de intrevederi cu reprezentantii organizatiilor judetene ale PSD in perspectiva europarlamentarelor. Dragnea a convocat patru intalniri, astfel: vineri si marti la Bucuresti, miercuri la Craiova si joi, pe 23 ianuarie, la Iasi sau la Focsani.

Dragnea a precizat ca PSD va avea in mod sigur mai multi europarlamentari decat are acum.

Pana in acest moment, niciun europarlamentar PSD nu si-a manifestat public intentia de a nu mai candida.

La alegerile europarlamentare din mai, lista candidatilor PSD ar putea fi deschisa de fostul presedinte al partidului, Mircea Geoana, care, potrivit unor surse, ar avea in vedere inclusiv o candidatura la PE.

Alegerile pentru Parlamentul European urmeaza sa aiba loc in 25 mai. Romania va avea in viitorul Parlament European 32 de mandate, fata de 33 in prezent. Mandatele in PE sunt de cinci ani.