Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat vineri ca se intalneste cu liderii locali ai partidului, pentru a discuta despre problemele pe care le au in comunitatea respectiva. Liviu Dragnea a declarat ca la intalnirea de vineri urmeaza sa se discute si despre procesul de descentralizare. "Nu cred ca poarte fi declarat neconstitutional procesul in sine de descentralizare. Am fi singura tara din Uniunea Europeana, noi si Bulgaria, care nu am avea descentralizare", a afirmat Liviu Dragnea.

"Discutam despre starea organizatiei din fiecare judet, discutam despre relatiile cu colegii din USL. O sa avem o discutie foarte transanta si foarte clara. Discutam si despre descentralizare, pentru ca este un proiect la care nu renuntam. O sa asteptam motivarea CCR (privind proiectul de lege referitor la descentralizare - n.r.) si o sa continuam. Vedem ce spune Curtea, modificam ceea ce ne spune Curtea in legea respectiva, pentru ca nu cred ca poate fi declarat neconstitutional procesul in sine de descentralizare", a explicat presedintele executiv al PSD, citat de Agerpres.

Dragnea a prezentat si calendarul intalnirilor cu liderii social-democrati din teritoriu: "Astazi ne intalnim cu 11 judete, saptamana viitoare o sa mai am trei intalniri cu trei grupuri, in asa fel incat joi seara sa finalizez discutiile. Marti o sa ne intalnim la Bucuresti cu o parte dintre ei. Miercuri o sa ma vad cu al treilea grup la Craiova dupa-amiaza si joi o sa am intalnire cu ei la Focsani sau la Iasi", a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, despre candidatii social-democrati la alegerile europarlamentare se va discuta in sedinta Comitetului Executiv de la sfarsitul lunii, urmand a fi finalizate si evaluarile potentialilor candidati.

"Este vorba si de prezenta care va fi la europarlamentare, asta va influenta rezultatul fiecarui partid. Sigur o sa avem un numar de europarlamentari mai mare decat cel pe care il avem acum", a sustinut Dragnea.

El a adaugat ca membrii PSD care vor candida la europarlamentare trebuie sa fie buni politicieni, sa stapaneasca procedurile europene si regulile din Parlamentul European.