Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat la Digi24 ca PSD isi mentine pozitia in privinta condamnarii lui Adrian Nastase, considerand ca acesta a fost judecat incorect, pe motive politice. Intrebat daca il va sfatui pe premier sa-si retracteze declaratiile anterioare, purtatorul de cuvant al PSD a subliniat ca "presedintele PSD a spus ceea ce gandesc 99,9% dintre membrii PSD si nu numai. Este o declaratie asumata nu numai de Victor Ponta, ci de intreg partidul", a punctat Catalin Ivan.

"Noi ne mentinem pozitia, pentru ca sunt evidente...Toata argumentatia Curtii si ce au scris negru pe alb judecatorii la prima condamnare, motivarea, arata foarte clar ca nu au existat probe directe care sa-l acuze pe Nastase de ceva si totusi a facut puscarie", a argumentat la Digi24 purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

Intrebat despre afirmatiile presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, care l-a acuzat pe premier ca prin declaratiile sale contribuie la decredibilizarea justitiei, Catalin Ivan a replicat ca "cel care a decredibilizat judeitia a fost Traian Basescu in cei noua ani cand a incercat sa controleze justitia". "Traian Basescu a spus public care sunt cheile prin care poti controla justitia, a recunoscut ca suna procurorii, regimul lui a fost puternic si pentru ca el a avut aceasta obsesie de a controla justitia," a spus Ivan.

El a recunoscut insa ca "acum justitia trebuie repusa in drepturi si recredibilizata, iar toate incercarile de politizare trebuie blocate".