Premierul Victor Ponta le-a solicitat miercuri ministrilor sa reactioneze "foarte clar" atunci cand sunt incalcate libertatea de miscare si drepturile romanilor din vestul Europei. "Vreau sa aveti toti - ministrul de Externe, ministrul Muncii, toti ceilalti - o reactie foarte clara, mai diplomatica decat a mea, recunosc, dar la fel de clara", le-a spus Ponta ministrilor in deschiderea sedintei de Guvern.

"Cu riscul ca uneori poate va infierbantati mai putin ca mine, dar vreau sa fiti la fel de hotarati. Libertatea de miscare si drepturile romanilor din vestul Europei trebuie sa le aparam. Cand cineva zice, daca zice - dupa aia am aflat ca nu a zis, mai bine - ca trebuie sa fi amprentati, vreau sa aveti toti - ministrul de Externe, ministrul Muncii, toti ceilalti - o reactie foarte clara, mai diplomatica decat a mea, recunosc, dar la fel de clara.

Cand auzim ca o sa invadeze romanii Marea Britanie, vreau sa aveti o reactie foarte clara si ma bucur, astazi am auzit ca Guvernul britanic a renuntat, s-a lamurit ca nu invadeaza chiar asa romanii. Si oricum romanii sunt europeni, si, daca vor sa plece toti, pleaca. Nu pleaca, din fericire, dar nu sunt mai prejos decat nimeni. Va rog sa trecem de aceasta perioada de altfel dificila, vor fi alegeri europarlamentare in toate tarile, dar va rog pe toti, in toate intalnirile publice pe care le aveti, sa nu avem niciun fel de ezitare in a apara drepturile romanilor ca cetateni europeni", a declarat Ponta.