Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri, ca impreuna cu presedintele PNL Ilfov Marian Petrache a semnat, marti seara, un protocol al USL la Ilfov, ea exprimandu-si convingerea ca "lucrurile vor intra in normalitate" si spunand ca nu mai are rost o demisie a sa din partid, transmite Mediafax.

"Aseara tarziu am semnat un protocol USL la Ilfov impreuna cu presedintele PNL Ilfov. Sunt absolut convinsa ca din acest moment, dupa ce ne-am pus semnaturile aseara pe acest document, lucrurile vor intra in normalitate si pe un fagas pe care l-au dorit cetatenii atunci cand ne-au votat. Nici nu vreau sa ma gandesc la situatia ce s-ar intampla daca acest protocol semnat aseara si avizat de copresedintii USL nu se va respecta. Nu iau in calcul aceasta varianta", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a spus ca in privinta protocolului a interesat-o mai putin partea de negociere concreta privind functii si cifre, dorind mai degraba sa se stabileasca un mod de lucru colegial, care este cel mai mare castig.

"Am obtinut ca la Ilfov sa functioneze USL nu doar la nivel de terorie, ci si in practica. Ne-am spus fiecare ce am avut in fata, am lamurit anumite aspecte pentru ca si lipsa de comunicare sau comunicare prin intermediul presei pot sa dauneze unei relatii si cred ca in acest moment trebuie sa dovedim fiecare in parte ca avem maturitate, ca avem scopuri si idealuri comune si chiar daca vom candida pe liste separate, cel putin asa este acum decizia, totul este ca ceea ce am promis deja si eu ca senator, si primarii, si presedintele Consiliului Judetean sa indeplinim", a adaugat Firea.

Intrebata daca a facut pace cu Marian Petrache, ea a spus ca este un om care iubeste pacea si ca spera sa fie pace in continuare.

"Pur si simplu avand in vedere ca toate cele semnalate de mine s-au rezolvat si in special modul de a lucra si a comunica, acesta este marele castig, nu mai are rost o demisie", a precizat Firea.

Ea a spus ca a fost impresionata de reactiile din tara de la colegii sai, de telefoanele de sustinere pe care le-a primit si ca si-a dat seama ca munca sa este vizibila in partid.

Firea a respins ideea vehiculata ca ar fi demisionat din PSD pentru a-si pregati candidatura la prezidentiale.

"Da. Vreau sa candidez la prezidentiale, si anume la presedintia fundatiei mamelor care-si mai doresc un copil, cu siguranta. Cat priveste politica, e adevarat, niciodata sa nu spui niciodata, dar cred ca nu este momentul acum sa discutam despre candidatura mea. Avem un prezidentiabil al USL pe care-l sustinem din toate punctele de vedere si nu vad un motiv pentru care s-ar inscrie un alt membru PSD in cursa. Dimpotriva", a adaugat Gabriela Firea.

***

Luni, presedintele PSD, Victor Ponta, declara ca liderii de la centru ai USL se vor ocupa de problema organizatiilor de la Ilfov marti si ca nu i-a aprobat demisia Gabrielei Firea din partid, el aratand ca aceasta trebuie sa ramana alaturi de social-democrati.

"Nu i-am aprobat demisia. Avem nevoie de doamna Firea, e vicepresedinte de partid, de organizatie judeteana, e un om pe care il apreciez foarte mult si trebuie sa ramana alaturi de noi. Am inteles nemultumirea sa, supararea sa, iar maine (marti - n.r.) avem obligatia, liderii USL la nivel central, sa solutionam problemele de la Ilfov. Maine (marti - n.r.) ne ocupam de Ilfov", a spus Ponta.

El a precizat ca in cursul zilei de marti liderii organizatiilor de Ilfov ale PSD, PNL, PC si UNPR sunt chemati la Bucuresti pentru solutionarea problemelor din USL Ilfov.

Ponta a spus, referitor la aplicarea prevederilor actuale din protocolul USL la nivel local, ca aliantele cu PDL sunt interzise.

"Ne obligam ca in perioada imediat urmatoare, maine, noi liderii USL sa ne intalnim cu reprezentantii PSD, PNL, PC, UNPR, Ilfov pentru a rezolva problemele de la Ilfov. Sunt probleme si in alte judete", a spus Ponta.

Senatorul Gabriela Firea a declarat, luni, intrebata daca ia in calcul revenirea asupra demisiei din PSD, in urma declaratiilor premierului Victor Ponta, ca asteapta sedinta USL de marti si ca e dispusa sa lase la o parte orice orgoliu si sa o ia de la zero.

Senatorul PSD Gabriela Firea a anuntat, vineri, ca a demisionat din PSD dupa decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL in Ilfov, ea criticand faptul ca niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de gestul liberalilor.

Firea a acuzat PNL Ilfov ca a facut in Consiliul Judetean alianta cu PDL, iar liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a afirmat, la RTV, ca a facut acest lucru pentru a putea duce la indeplinire proiecte cu care s-a angajat in fata electoratului, in conditiile in care majoritatea cu PSD nu mai functiona.

Firea a declarat ulterior ca are in vedere initierea la nivelul USL Ilfov, respectiv intre organizatiile PSD si PNL, un pact de neagresiune, dupa modelul pactului de la Botosani.

Petrache a declarat pentru Mediafax ca nu este impotriva unui pact de neagresiune propus de organizatia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta si a lui Crin Antonescu, precum si de o intelegere la nivel national.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, joi, ca la nivelul conducerii partidului s-a luat decizia desemnarii lui Marian Petrache, vicepresedinte al PNL, in calitate de coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare, alaturi de Eduard Hellvig si Rares Manescu.

Firea declara, joi, ca prin promovarea liderului organizatiei PNL Ilfov, Marian Petrache, drept coordonator al campaniei partidului pentru europarlamentare, se demonstreaza ca nu exista intentia aderarii la pactul de neagresiune propus de social-democrati.