Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca ambitia sa personala este sa fie presedintele pe care il va vota Elena Udrea la alegeri si pe care aceasta "il va si respecta", relateaza Mediafax.

"Daca am o ambitie personala este sa fiu presedintele pe care il va vota doamna Elena Udrea si pe care il va si respecta. E o ambitie personala, pentru ca trebuie sa conving si, de vreme ce charisma nu functioneaza, trebuie sa functioneze logica si nu in ultimul rand cultura generala politica", a precizat Mihai Razvan Ungureanu.

El a amintit faptul ca a participat saptamana trecuta la o dezbatere a GDS la care a fost prezenta si Elena Udrea, dezbatere la care cineva a spus despre Ungureanu ca nu are charisma.

"La dezbaterea Grupului pentru Dialog Social cineva spunea ca nu am charisma. Voi fi un candidat (pentru prezidentiale - n.r.) fara charisma! Am sa incerc sa conving romanii fara charisma, dar cu idei, principii si cu speranta ca se poate mai bine. Ii lasam pe romani sa aleaga: charisma si vid sau fara charisma si rezultat", a aratat Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat cum comenteaza faptul ca Elena Udrea a declarat marti ca multe se vor schimba dupa europarlamentare si ca s-ar putea schimba chiar si candidatii la Presedintie.

"E cam ca la karaoke. E aceeasi melodie cantata uneori mai bine, alteori mai slab. Constat, cu simpatie pentru comentatorii nostri, ca le cam stam in gat unora in momentul in care construiesti un nou proiect, un partid incurci planuri, noi ne vedem de treburile noastre", a adaugat Ungureanu.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, ca dupa alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Presedintie, ea spunand ca "se vorbeste" despre candidatura lui Emil Boc si exprimandu-si speranta in concretizarea acesteia.

"Dupa europarlamentare vom vedea care ar fi cel mai bun candidat pentru partidele de dreapta, in speranta ca dupa europarlamentare se vor aduce argumente pentru a merge cu un candidat comun la prezidentiale. E devreme sa spunem ce se va intampla cu candidatura domnului Predoiu, asa cum noi pe dreapta mai avem un candidat, pe domnul Ungureanu si se vorbeste si de candidatura lui Emil Boc", a afirmat Elena Udrea la Adevarul live.

Udrea a spus ca, astazi, Emil Boc spune ca nu este interesat de aceasta candidatura, dar momentul in care se vor seta candidaturile va fi dupa europarlamentare.

"Eu cred ca momentul in care se vor seta in mod real candidaturile va fi dupa alegerile europarlamentare", a afirmat Udrea.

Ea a mai spus ca numai un candidat al dreptei unite ar putea sa-l invinga pe Victor Ponta in turul doi al prezidentialelor si ca acest candidat trebuie sa indeplineasca criteriile de a fi in tandem cu presedintele Traian Basescu, sa fie el insusi un candidat puternic, capabil sa se bata cu PSD si charismatic.