Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a devenit "foarte pacifist si tolerant" in ultima vreme, pentru ca are nevoie de sprijinul PPE sa ajunga sef al Comisiei Europene, a afirmat la RFI europarlamentarul PSD, Corina Cretu, dupa ce socialistul Schulz a afirmat luni ca declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE, Elmar Brok sunt reprobabile.

Corina CretuFoto: Agerpres

Corina Cretu spune ca "daca vorbesti la inceputul secolului 21 despre amprentari si deportari, sigur ca gandul nu poate sa te duca decat la acea perioada despre care vorbea si domnul Ponta. Deci nu cred ca domnul Ponta a gresit criticand acest demers al domnului Brok, care daca ar fi aplicabil, ar deschide usa unor abuzuri imense. Cred ca este inacceptabil ca presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul European sa vorbeasca despre amprentari si deportari".

Europarlamentarul PSD crede ca Martin Schulz se afla intr-o situatie sensibila: "Sigur ca acum domnul Schulz se afla intr-o situatie destul de sensibila, pentru ca dansul are nevoie si de sprijinul CDU pentru nominalizarea sa ca presedinte al Comisiei Europene, ceea ce noi bineinteles il sprijinim si a devenit foarte pacifist in ultima perioada, mai ales dupa ce SPD-ul a intrat in alianta cu CDU".

Citeste continuarea pe RFI.ro.