Presedintele UDMR se arata "convins" ca Ungaria nu va cumpara terenurile agricole ale romanilor, asa cum relata presa recent. Kelemen Hunor spune, la RFI, ca acest lucru e "aproape imposibil". Liderul formatiunii maghiare ii da si o replica acida senatorului PSD Mircea Geoana.

O parte a presei a scris acum cateva zile ca atasatul pe probleme de agricultura al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Szabo Jozsef Andor, a declarat ca exista un program al autoritatilor ungare, prin care cei care doresc sa isi vanda pamantul pot incheia un contract cu statul ungar, in urma caruia sa primeasca renta viagera.

Aceste zvonuri sunt ingrijoratoare, iar implicarea deschisa a Ungariei in achizitia terenurilor din Romania este inacceptabila, fiind necesara discutarea urgenta a subiectului in CSAT, sustine senatorul PSD, Mircea Geoana.

Kelemen Hunor are insa alta parere: "Eu nu cunosc si nu stiu daca exista un astfel de program. Daca Mircea Geoana ar fi citit legea care reglementeaza acest domeniu, atunci singur ar fi aflat ca in acest moment exista destul de multe garantii pentru cetatenii romani sa aiba posibilitatea de a cumpara terenul si posibilitatea statului de a veni cu o oferta si din acest punct de vedere e aproape imposibil sa ajungi pana acolo incat un alt stat sa-ti cumpere terenul din Romania".

Continuarea pe www.rfi.ro.