Presedintele PSD Suceava, Catalin Nechifor, a respins, duminica, existenta unei aliante cu PDL in judetul Suceava, dupa cum afirma senatorul liberal Puiu Hasotti, Nechifor precizand ca, la Suceava, PSD si PNL colaboreaza in baza unui protocol din vara anului 2010, consolidat in 2012, transmite Mediafax.

Catalin Nechifor a declarat ca la Suceava functioneaza un protocol de colaborare intre PSD si PNL din vara anului 2010.

El a mentionat ca acest protocol de colaborare a fost consolidat in februarie 2011 sub format USL in vederea alegerilor locale si in septembrie 2012 in formula PSD-UNPR, pe de o parte, si PNL-PC pe de alta parte, pentru alegerile parlamentare.

"In ceea ce priveste alegerile europarlamentare din vara acestui an, PSD Suceava asteapta decizia politica ce va fi adoptata de CEx al PSD pentru a stabili eventualele aliante politice", a declarat Nechifor.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, sustinea ca vicepremierul Liviu Dragnea ar trebui sa-si indrepte "parerile de rau" spre aliantele pe care PSD le-a incheiat cu PDL in judete precum Neamt, Mehedinti sau Suceava, iar pentru clarificarea situatiei este necesara completarea protocolului USL.

"Regretele domnului Dragnea si parerile sale de rau ar trebui sa fie indreptate in primul rand catre aliantele pe care propriul partid le-a facut cu PDL in judete precum Neamt, Mehedinti si Suceava. In aceste conditii, domnul Dragnea nu vede decat o parte a adevarului si anume aceea care ii convine, dar care este si mai putin relevant. Nu stiu de ce, dar cu ocazia declaratiei sale, mi-am amintit ca domnul Dragnea a fost un important membru PDL. In aceeasi ordine de idei, nu trebuie sa se uite faptul ca PNL nu a fost de acord cu semnarea pactului de coabitare cu Traian Basescu", sustinea Hasotti, intr-un comunicat remis vineri MEDIAFAX.

Liderul senatorilor PNL mai afirma ca discutarea situatiei din teritoriu la nivelul liderilor USL de la centru, fiind necesare adaugiri la protocolul de functionare al aliantei.

"Tocmai de aceea ar fi necesare unele adaugiri la protocolul Uniunii, astfel incat sa nu existe intelegeri locale in afara USL si nici analize subiective precum cele ale domnului Dragnea, care sa aiba din partea mea replici precum cea de fata. As aminti tuturor membrilor PNL si PSD ca cele mai periculoase neadevaruri sunt cele care contin si cate putin adevar", mai sustinea Hasotti.

Vicepremierul Liviu Dragnea declara, vineri, ca este foarte rau ca PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, mentionand ca subiectul va fi discutat intr-o sedinta a USL care va avea loc luni, iar "lucrurile se vor rezolva".

"Despre USL Ilfov: acuma se mai cearta oamenii, se mai impaca. Lucrurile se vor rezolva. Este foarte rau ca PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov. E un subiect pe care il vom discuta, mai sunt si situatii la in alte judete, le vom discuta cred ca luni. Vom face un USL luni, sper", spunea Dragnea, raspunzand unei intrebari din partea jurnalistilor, vineri, la ICCJ, unde s-a judecat dosarul "Frauda la referendum".

Intrebat cat va rezista USL, Dragnea a ras si a raspuns: "O sa va spun ceva inteligent acum: USL va rezista pana cand se va rupe".