Premierul Victor Ponta a transmis sambata un mesaj de condoleante poporului israelit si familiei fostului prim-ministru Ariel Sharon, exprimandu-si profundul regret pentru moartea fostului premier israelian, se arata intr-un comunicat al Guvernului citat de Agerpres.

"Am primit cu mare tristete vestea ca un mare om politic si strateg militar al Statului Israel a trecut in nefiinta. Ariel Sharon a fost un adevarat lider, luptand pentru tara sa atat pe front, ca militar, dar si ca lider politic si prim-ministru. Doresc sa transmit expresia profundei mele compasiuni fata de familia indurerata si poporul israelit si sa le adresez acestora sincere condoleante," a afirmat Victor Ponta.

UPDATE Si presedintele Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante, in care afirma ca Ariel Sharon ramane una dintre figurile marcante din istoria moderna a Statului Israel, informeaza Administratia Prezidentiala.

"Incetarea din viata a lui Ariel Sharon, om de stat ale carui viziune si eforturi au contribuit la consolidarea identitatii Statului Israel, reprezinta o pierdere insemnata pentru poporul sau si pentru intreaga lume. Prin actiunile sale politice si prin valorile pe care le-a sustinut in intreaga sa activitate, Ariel Sharon ramane una dintre figurile marcante din istoria moderna a Statului Israel.

In acest moment de adanca tristete pentru noi toti, doresc sa adresez sincere condoleante familiei indurerate si tuturor celor care l-au pretuit."

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla in coma de opt ani in urma unui accident vascular cerebral, a incetat din viata sambata, la varsta de 85 de ani.