Consilierul prim-ministrului Victor Ponta, deputatul PSD Radu Popa, fost PPDD, spune despre vizita subsecretarului american de stat, Victoria Nuland, ca "nu vine nimeni sa ne verifice daca avem unghiutele curate", scrie Revista22.

Popa sustine ca este de acord cu declaratiile de joi ale unui alt consilier guvernamental, Gyorgy Frunda, care a afirmat ca "nu suntem colonie".

"In mare parte, sunt de acord cu afirmatiile domnului Frunda. Vizita secretarului de stat american (subsecretar de stat - n.red.) nu a fost reflectata asa cum trebuia sa fie reflectata. Nu vine nimeni sa ne verifice daca avem unghiutele curate. Eu sunt de acord ca nu suntem colonie(...) Subsecretarul american de stat nu vine in Romania sa ne traga de urechi", a declarat Radu Popa, joi seara, la B1 Tv.

Acesta a comentat faptul ca Victoria Nuland si-a modificat itinerariul vizitei pe care o intreprinde in Europa, in aceste zile: "Nu inseamna ca vine in mod special la Bucuresti, ci inseamna ca Bucurestiul a fost inclus in turneul subsecretarului de stat american. Cred ca ar trebui Ambasada americana sa vada care este agenda doamnei subsecretar, pentru ca vine la invitatia ambasadei, presupun".

Consilierul premierului a mentionat ca nu are informatii ca subsecretarul de stat va discuta despre statul de drept, sustinand ca n-a vazut comunicatul de pe site-ul Departamentului de Stat american.

"Eu nu cred ca vine sa ne traga de urechi, cred ca sunt discutii normale, serioase. Ministrul de Externe va fi prezent acolo. Concluziile discutiilor vor fi prezentate premierului", a explicat Popa, care a avut o explicatie si pentru faptul ca prim-ministrul Victor Ponta nu isi va face timp, in cele doua zile in care Victora Nuland se va afla la Bucuresti, sa se intalneasca cu aceasta: "Era o agenda prestabilita a premierului roman, agenda doamnei subsecretar de stat a inclus in ultimul moment Bucurestiul".

"Prim-ministrul nu poate sa stabileasca agenda nici de marti pe sambata, nici de joi pe duminica. Probabil ca Guvernul va comunica in aceste zile ce face premierul vineri si sambata", a mai spus Radu Popa.