"Nu sunt in tara", a spus premierul Victor Ponta pentru HotNews.ro, fara a preciza insa unde se afla. Pe agenda publica a Guvernului nu este anuntata nicio vizita oficiala a premierului. Ultima notificare pe site-ul guvernului dateaza de marti, 7 ianuarie, cand a fost anuntata sedinta saptamanala de guvern. In urma cu putin timp, premierul Ponta a postat pe pagina sa de Facebook urmatorul mesaj: "La multi ani lui Mihai Gadea - un jurnalist si un om pe care il apreciez ffff mult! Sanatate si un an 2014 care sa se termine asa cum ne dorim toti!".

Victor PontaFoto: Guvernul Romaniei

Premierul absenteaza fara explicatii din tara in contextul in care vineri si sambata subsecretarul de stat american Victoria Nuland face o vizita la Bucuresti, pentru a discuta cu inalti responsabili din Guvernul roman si cu membri ai societatii civile despre eforturile de consolidare a statului de drept.

Premierul Victor Ponta nu se va intani cu Victoria Nuland pe motiv ca are o agenda incarcata. Inaltul oficial american are programata o intalnire la Cotroceni, iar din partea Guvernului urmeaza sa discute cu ministrul de Externe Titus Corlatean, nu si cu premierul Victor Ponta, potrivit declaratiilor sefului diplomatiei de la Bucuresti.

"Este agenda pe care o face partea americana, stiu ca este o intalnire cu ministrul de Externe, inteleg ca este o intalnire la Cotroceni. In ceea ce priveste premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum doua zile, atunci cand aceasta vizita a fost anuntata. Programul premierului era facut de multa vreme, asa incat, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat si am tot mandatul premierului sa pot discuta orice fel de aspect pe care si partea americana si partea romana le considera necesare", a aratat Titus Corlatean, citat de Agerpres.