Presedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a sustinut joi ca PNL nu doreste sa renunte la alianta "nociva" cu PDL in Ilfov si considera ca "promovarea" liderului PNL Ilfov in comitetul de organizare a alegerilor europarlamentare arata faptul ca nu exista intentia aderarii la pactul de neagresiune propus de PSD Ilfov, relateaza Agerpres.

Firea le reproseaza colegilor din USL ca amana luarea unei decizii prin care PSD Ilfov sa revina la vicepresedintia Consiliului Judetean, ocupata in prezent de PDL.

"Ramanerea PDL la guvernarea locala este un semnal prost atat din punct de vedere politic, cat si administrativ. Consideram ca era timp suficient pentru a se lua o atitudine, din partea conducerii centrale a PNL, dat fiind faptul nu avea ce cauta nicio zi PDL-ul la conducerea CJ Ilfov, prin functia de vicepresedinte, caz unic in tara", spune Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presa transmis de PSD Ilfov.

Ea mai sustine ca, la 14 decembrie 2013, CJ Ilfov a facut o rectificare bugetara prin care sumele cuvenite primarilor PSD au fost transferate catre localitati PDL de catre presedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, totodata si presedinte PNL Ilfov, primariile PSD primind "zero lei".

"Am constatat ca, pentru aceasta strategie politica locala de tradare a valorilor USL si de inselare a electoratului nostru comun, inca din prima zi de mandat, in iunie 2012, cand PNL s-a aliat cu PDL, presedintele PNL Ilfov a primit importanta misiune de a organiza alegerile europarlamentare pentru PNL la nivel central, probabil in acelasi stil", a afirmat Firea, citata in acest comunicat.

PSD Ilfov, continua Gabriel Firea, solicita de la liberali respectarea Protocolului USL.

"Rufele s-au spalat in familia USL Ilfov timp de un an si jumatate. Era momentul sa fie scoase afara, la aer, pe 'sarma' nationala, sa nu putrezeasca", a mai spus Gabriela Firea.