"Atat ministrul educatiei, Remus Pricopie, cat si inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, prin necunoasterea legii incurajeaza luarea de spagi in scoli", sustine vicepresedintele PDL Raluca Turcan, secretar al Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor. Aceasta sustine ca "profesoara care cerea bani elevilor putea fi trasa la raspundere si prin intermediul Comisiilor de Etica, insa USL nu a adoptat 'codul de etica pentru invatamantul preuniversitar'".

Raluca TurcanFoto: Agerpres

In consecinta, PDL solicita Ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, sa reia dezbaterea privind codul de etica pentru invatamantul preuniversitar, se arata in comunicat. Turcan precizeaza ca ministrul educatiei, Remus Pricopie, si inspectorul general scolar al Capitalei, Constantin Traistaru, "declarau ca profesoara de la Scoala nr. 10 din Bucuresti, ar trebui 'suspendata'; conform legislatiei in vigoare, daca ar fi suspendata nu i se vor putea aplica sanctiuni conform art 280 din Legea Educatiei Nationale".

"Totodata, prin aceasta declaratie, cei doi demnitari, au dat indicatii clare comisiei constituite pentru acest caz de spaga, in vederea suspendarii acesteia", a continuat deputatul democrat-liberal. Oficialul a declarat ca potrivit "Codului Muncii si a Statutului Cadrelor Didactice, astfel de cazuri pot fi sanctionate".

"Dascalii corecti sunt primii care sufera din cauza coruptiei institutionale care a fost dintotdeauna tolerata cu lejeritate de PSD. Micile cadouri s-au dat dintotdeauna in scoala romaneasca. Solicitarea de cadouri sau conditionarea actului educational de primirea de cadouri sunt inacceptabile si persoanele care recurg la asa ceva trebuie sa ajunga in inchisoare", este de parere Raluca Turcan.

Citeste si: