Presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat joi ca Biroul Politic al formatiunii a decis sa acorde unei echipe din care face parte si liderul liberal mandatul de a discuta cu conducerea Uniunii Social-Liberale despre clarificarea si reformularea documentelor, mecanismelor, procedurilor de functionare ale aliantei politice. Intrebat care sunt modificarile dorite de PNL, presedintele liberal a refuzat sa raspunda, precizand ca mai intai acestea trebuie prezentate colegilor de alianta.

"Biroul Politic m-a mandat in calitate de presedinte, si pe ceilalti colegi ai mei, prim-vcepresedinte, vicepremier, secretar general, liderii grupurilor parlamentare, depinde cum se formeaza echipa sa discutam cu partenerii nostri la nivelul conducerii USL, acum la inceput de an, cu cele mai bune ganduri si cele mai serioase intentii ce trebuie sa facem, sa clarificam, sa reformulam sau sa adaugam la documentele, mecanismele, la procedurile de functionare ale acestei aliante politice.

Daca in domeniul guvernarii propriu-zise au fost destule reusite in decursul anului trecut, daca in ceea ce priveste obiectiele majoritatii parlamentare uniunea a functionat in general bine, corent, eficient, finalul de an a lasat o impresie generala de disputa, de agonie, as spune, chiar a USL ca uniune, si este de datoria noastra sa rezolvam ce e de rezolvat si, daca se poate, ceea ce imi doresc din tot sufletul, sa mergem inainte", a declarat Antonescu, dupa prima sedinta din acest an a conducerii PNL.

Intrebat ce modificari concrete vrea sa propuna PNL, Antonescu a raspuns: "Eu am cateva idei cu o suplimentare insa nu este corect sa le fac publice inainte de a le discuta cu colegii din USL. Le vom discuta si daca le vom aproba, vor fi anuntate impreuna cu colegii nostri".