Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca USL nu a renuntat la proiectul de lege privind amnistia si ca liderii au negociat adoptarea acestuia de catre PNL la schimb cu participarea pe liste comune la parlamentare.

"Doresc sa trag un semnal de alarma pentru ca USL nu a renuntat la intentia de a adopta o lege privind amnistia unor fapte penale. Ieri se purtau negocieri intre dl Antonescu si alti lideri politici din PNL, pentru a se trece legea in schimbul candidaturii la europarlamentare pe liste comune", a declarat Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL anuntat ca daca USL va continua sa promoveze in Parlament legea amnistiei, democrat-liberalii ar putea iesi in strada.

"Cer USL, in special premierului Victor Ponta, sa renunte la acest proiect de lege privind amnistia, iar daca acest lucru nu se va face si USL va continua sa promoveze pe agenda parlamentara acest proiect de lege, (...) vom trece la masuri extreme de protest, democratic, in Parlament si in afara Parlamentului', a afirmat Predoiu.

In urma presiunilor publice si internationale, USL a fost nevoit sa retraga de la vot proiectul de lege privind amnistia insa acesta a ramas in dezbaterea Parlamentului fiind retrimis la comisiile de specialitate.