Europarlamentarul PDL Monica Macovei raspunde marti, intr-o postare pe blog, premierului Victor Ponta - care a acuzat-o ca are o "gandire nazista" - afirmand ca seful Executivului da dovada de un limbaj comunist, calificand orice adversar politic drept "nazis" si "fascist". Potrivit europarlamentarului, "afirmatiile iresponsabile ale lui Ponta calca in picioare memoria zecilor de milioane de victime ale nazistilor si fascistilor", iar faptul ca acesta se afla in fruntea Guvernului Romaniei aduce grave prejudicii Romaniei si romanilor.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat luni ca, in opinia sa, eurodeputatul german Elmar Brok este un politician "demagog, iresponsabil si populist", care impartaseste o 'gandire nazista' ca aceea a eurodeputatului PDL Monica Macovei.

Monica Macovei mai arata ca a numi pe cineva "nazist" este o insulta grava, pedepsita in Germania, iar "prin folosirea iresponsabila si rauvoitoare" a termenilor de "nazist" si "fascist", premierul "isi bate joc de semnificatia istorica a Holocaustului si a crimelor nazismului si creeaza din nou in intreaga lume o imagine negativa Romaniei si romanilor".

Europarlamentarul democrat-liberal aminteste ca exista doua precedente in acest sens din partea PSD: cazu "ministrului Dan Sova care a negat Holocastul in Romania si la sustinerea pentru pozitia de judecator la Curtea Constitutionala a domnului Bolcas, tot un negationist al Holocastului".

"Ponta trebuie sa isi dea demisia din fruntea guvernului pentru acuzatiile gratuite si iresponsabile de 'nazist' si 'fascist', pentru ca protejeaza coruptii, pentru ca ieri a atacat statul de drept si justitia, devenind un mare pericol pentru Romania", mai arata Monica Macovei, adaugand ca Ponta si USL sunt responsabili pentru" incercarile repetate de a scoate Romania de pe axa VEST si din Uniunea Europeana."