Premierul Victor Ponta a declarat, luni, in debutul primei sedinte a BPN al PSD din noul an, la care presa a avut acces, ca primul obiectiv fundamental al PSD in 2014 are in vedere finalul "regimului Basescu", pe ecranele din sala fiind postate mesaje cu "AMR Basescu", relateaza Mediafax.

"21 decembrie 2014; AMR 49 de saptamani, 6 zile si 2 ore pana cand pleaca Basescu" este contintul mesajelor postate pe ecranele din sala de sedinte a BPN al PSD.

Ponta si-a exprimat speranta ca "regimul Basescu" sa se incheie la sfarsitul anului.

"In mod sigur va fi un an foarte bun 2014. Am incercat sa va stimulez optimismul pe care il am si eu stiind ca mai sunt foarte putine saptamani si zile pana cand sper sa incheiem un regim care timp de zece ani a distrus, a furat, a mintit, a stricat tot ceea ce era bun in Romania", a spus Ponta.

El a adaugat ca primul obiectiv fundamental al PSD are in vedere finalul "regimului Basescu".

"Avem trei obiective fundamentale: in primul rand sa incheiem in acest an ce am inceput in 2012 si anume o schimbare adevarata in Romania, un final al regimului Basescu, pentru ca nu e suficient sa plece Traian Basescu din functie. E vorba de un sistem intreg, un sistem represiv, un sistem antidemocratic, antinational, care a fost construit in peste noua ani de zile si care trebuie sa inceteze la sfarsitul anului 2014", a spus Ponta.