Decizia de a-l propune pe Crin Antonescu drept candidat al USL la presedintia Romaniei nu trebuie reconfirmata de un Congres extraordinar al Uniunii. Iata ce declara la RFI purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan. El comenteaza o propunere facuta recent de un vicepresedinte liberal.

Presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu, vicepresedinte al PNL, a anuntat acum cateva zile ca va propune in viitoarea sedinta a conducerii liberalilor organizarea unui Congres extraordinar al USL, pentru a se reconfirma candidatura lui Crin Antonescu pentru functia de presedinte al Romaniei, noteaza Gandul.

Catalin Ivan considera ca nu se impune un Congres extraordinar in acest sens: "De principiu, decizia a fost luata cu mult timp in urma in toate forurile statutare ale partidelor care alcatuiesc Uniunea Social Liberala. Prin urmare, o decizie luata nu trebuie reconfirmata. In acest moment, Uniunea Social Liberala are candidat la functia de presedinte al Romaniei si acest candidat este Crin Antonescu. Nu s-a schimbat absolut nimic, prin urmare nu vad de ce ar trebui sa facem un Congres, ca sa confirmam ceva. Daca s-ar fi schimbat situatia, atunci probabil ca alte decizii ar fi trebuit luate, dar ca sa faci un Congres doar pentru a lua aceeasi decizie n-are sens".