Premierul Victor Ponta a postat un mesaj pe Facebook in care ii ureaza sanatate lui Michael Schumacher, care este internat la Grenoble in urma unui grav accident la schi.

"Astazi, marele campion de Formula 1, Michael Schumacher, implineste 45 de ani. Sper ca momentele foarte grele de incercare prin care trece sa fie depasite cu bine! Multa sanatate!", a scris Ponta, pe contul lui de Facebook.

Septuplul campion mondial la Formula 1, Michael Schumacher, grav ranit intr-un accident de schi si aflat in coma indusa intr-un spital din Grenoble, implineste vineri 45 de ani. In fata spitalului din Grenoble unde este internat sportivul s-au adunat vineri mai multi fani ai sportivului, in semn de incurajare fata de familia acestuia.

Michael Schumacher s-a nascut pe data de 3 ianuarie 1969, in localitatea Hurth, situata in vestul Germaniei, in landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat in Formula 1 la varsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, in august 1991, in Marele Premiu al Belgiei, desfasurat pe circuitul Spa-Francorchamps si a obtinut prima victorie un an mai tarziu, pe acelasi circuit. Schumacher are in palmares sapte titluri de campion mondial, in 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanta neegalata pana acum, informeaza Mediafax.

Schumacher s-a retras prima data din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit in Marele Circ in 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumparase echipa Brawn GP. Insa in trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai aratat forma care l-a ajutat sa intre in posesia celor sapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reusit in aceasta a doua etapa a carierei decat un loc 3, la Valencia, in 2012, si patru clasari pe locul 4.

O revenire in competitii a lui Schumacher ar fi trebuit sa aiba loc in vara anului 2009, cand germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa in cursele ramase pana la finalul sezonului, dupa ce pilotul brazilian a fost ranit grav intr-un accident produs la MP al Ungariei. In final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, dupa ce medicii i-au recomandat sa nu-si reia activitatea, din cauza problemelor la gat. Michael Schumacher se lovise la gat in luna februarie 2009, dupa ce a cazut de pe motocicleta, pe un circuit din Spania. Atunci, el a fost victima unei fracturi la baza craniului. De asemenea, el a mai suferit fisuri la o vertebra si la o coasta.