Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman a ramas fara imunitatea parlamentara, dupa ce 190 dintre colegii sai au votat pentru arestarea preventiva a acestuia, in timp ce 34 s-au pronuntat impotriva.

Deputatul Gheorghe Coman, la fotografieFoto: Agerpres

Seful Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, i-a atras atentia deputatului care a citit rezultatul numaratorii votului ca a venit fara costum, dupa care a afirmat ca decizia de vineri arata ca parlamentarii "isi fac datoria si nu obstructioneaza justitia".

"Cred ca am demonstrat ca Parlamentul Romaniei nu e scut pentru nimeni care incalca legea in Romania", a spus acesta.

Sedinta de plen a Camerei Deputatilor a inceput, cu o intarziere de o jumatate de ora, din cauza absentei unei parti a parlamentarilor convocati la aceasta reuniune, scrie Mediafax.

In jurul orei 13.30, deputatii au inceput sa voteze.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat in plen, dupa jumatate de ora de la momentul in care era programata sedinta, ca se asteapta prezenta mai multor parlamentari.

El a salutat prezenta in sala a unor reprezentanti din toate grupurile parlamentare, precum a unor ministri liberali.

Zgonea a sustinut ca pe listele de prezenta au semnat 226 de deputati.

Pentru ca sedinta sa poata avea loc, cvorumul necesar este de 204 parlamentari.

Prezenta cea mai mare la sedinta este inregistrata in randul grupului PNL.

***

Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte prin vot asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Gheorghe Coman, dupa ce Comisia juridica a avizat favorabil, luni, solicitarea in acest sens, cu 13 voturi "pentru" si o abtinere.

Ministerul Justitiei a anuntat saptamana trecuta, joi, ca ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman intr-un dosar penal instrumentat de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte coruptie.

DNA a aratat, intr-un comunicat, ca deputatul a fost prins joi, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului.

"Ulterior, procurorul sef al DNA, doamna Laura Codruta Kovesi a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arata in comunicat.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar in martie s-a inscris in PC. El a fost ales recent presedinte PC Buzau.

Conducerea PC a hotarat suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de membru al partidului, pana la clarificarea situatiei acestuia in justitie.