Agentia Nationala de Integritate a solicitat din nou Camerei Deputatilor sa constate demiterea de drept a deputatului PDL Stefan Stoica, solicitarea fiind transmisa Comisiei juridice, dar deputatul UNPR Eugen Nicolicea a invocat o decizie a Curtii Constitutionale care cere modificarea si clarificarea Legii integritatii, transmite Mediafax.

Secretarul Camerei Deputatilor, deputatul Eugen Nicolicea, a anuntat ca solicitarea ANI prin care se cere incetarea mandatului deputatului Stefan Stoica a fost transmisa Comisiei juridice.

"Dnul Georgescu Horia (presedintele ANI, n.r.) solicita incetarea mandatului de deputat invocand decizia 460 (a Curtii Constitutionale, n.r.), s-a decis trimiterea acestei solicitari la Comisia juridica. Dupa cum stiti decizia 460/2013 vorbeste de un conflict de natura constitutionala intre Senat si autoritatea judecatoreasca si pe de alta parte tot decizia Curtii spune ca trebuie Parlamentul, de indata, sa clarifice unele termene din aceasta lege", a sustinut Nicolicea.

El a fost intrebat cand va fi operata modificarea legii privind integritatea.

"Cat de curand posibil, se va intampla acest lucru cat de curand posibil", a replicat Nicolicea, refuzand sa precizeze cand ar putea fi initiata o modificare legislativa in acest sens.

In solicitarea transmisa Camerei Deputatilor de catre ANI se precizeaza ca in cazul deputatului PDL Stefan Stoica Inalta Curte de Casatie si Justitie a constatat printr-o decizie definitiva ca acesta a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor in perioada in care detinea calitatea de consilier judetean.

Totodata, ANI solicita Camerei sa constate demiterea de drept a deputatului Stefan Stoica, invocand sanctiunile prevazute de Legea privind integritatea in execitarea functiilor si demnitatilor publice.

De asemenea, Agentia face referire la decizia Curtii Constitutionale cu privire senatorul Akos Mora, in cazul caruia CCR a constatat ca la nivelul Senatului nu a fost finalizata procedura parlamentara, fapt care a dus la un conflict juridic de natura constitutionala.

Decizia CCR precizeaza ca legislativul trebuie sa realizeze o clarificare a Legii integritatii.

In luna octombrie ANI a solicitat Camerei Deputatilor revocarea din functie a deputatului PDL Stefan Bucur Stoica, dupa ce ICCJ a decis definitiv ca acesta a fost in incompatibilitate, intrucat in perioada in care a fost consilier judetean in Dolj a ocupat si functia de director al Directiei Drumuri Craiova.