Traian Basescu-premier in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu, declara intr-un interviu la RFI consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu. El spune ca nu ar fi exclus ca o constructie de dreapta sa-l sprijine pe actualul presedinte pentru functia de premier peste trei ani.

Intrebat ce rol crede ca va juca Traian Basescu in politica dupa ce-i expira al doilea mandat de presedinte, Sebastian Lazaroiu a raspuns: "Eu cred ca presedintele va ramane activ dupa ce isi va termina mandatul, va ramane activ in politica. Asa cum a si spus, va contribui si anul viitor, dar mai ales in anii care urmeaza la acea constructie a unei forte politice de dreapta, puternice, care sa aiba sanse in 2016 sa si castige alegerile".

Traian Basescu-premier ar fi un scenariu plauzibil, sustine consilierul prezidential: "Eu am spus ca, sigur, probabil in 2015 nici nu s-ar putea intampla asta, dar in 2016 nu ar fi un scenariu iluzoriu sa-l avem pe Traian Basescu sustinut pentru functia de premier de aceasta forta politica".