Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va efectua o vizita oficiala in Israel, in perioada 23-26 decembrie 2013, in cadrul careia sunt prevazute discutii aprofundate asupra stadiului si perspectivei relatiilor bilaterale romano-israeliene cu Avigdor Lieberman, vice-prim-ministru si ministru al afacerilor externe si cu seful statului israelian, Shimon Peres.

"Seful diplomatiei romane va fi primit de presedintele Shimon Peres si va avea intrevederi cu conducerea si membri ai Guvernului israelian, intre care: Uri Orbach, ministrul pentru persoanele in varsta, restituirea proprietatilor si anti-semitism, Yuval Steinitz, ministrul afacerilor strategice, informatiilor si relatiilor internationale si Tzipi Livni, ministrul justitiei si negociator-sef in dialogul cu partea palestiniana", anunta MAE intr-un comunicat citat de Agerpres.

Convorbirile pe care ministrul de Externe roman urmeaza sa le aiba cu inaltii oficiali israelieni vor fi axate pe consolidarea relatiilor politico-diplomatice si diversificarea cooperarii economice si sectoriale, cu accent pe urmatoarele domenii: investitii, agricultura, cercetare si dezvoltare, cultura si educatie, sanatate.

"O atentie particulara va fi acordata problematicii combaterii anti-semitismului si promovarii educatiei pe aceasta linie. Agenda discutiilor va cuprinde (...) si un schimb de opinii cu privire la problemele internationale de interes major si evolutiile regionale. In programul vizitei sunt incluse, de asemenea, convorbiri cu cercetatori ai Muzeului Memorial Yad Vashem si o intalnire cu membri ai comunitatii israelienilor originari din Romania", se mai arata in comunicat.