Stelian Tanase a fost votat vineri de Parlamentul Romaniei in functia de director general interimar al TVR. Stelian Tanase este propunerea PNL si a trecut cu un vot confortabil: 405 voturi pentru si doar doua voturi contra, in conditiile in care parlamentarii PDL au boicotat sedinta camerelor reunite ale Parlamentului.

Stelian Tanase primise aviz favorabil in unanimitate de la comisiile de cultura ale Parlamentului.

Stelian Tanase preia doar conducerea executiva a TVR, anume functia de director general, pe o perioada de interimat pana cand Parlamentul va aproba un nou Consiliu de Administratie. Atunci va fi decis si presedintele TVR, iar in cazul acestei institutii presedintele este, prin lege, si director general. Consiliul de Administratie este forul abilitat prin lege sa aprobe masuri precum restructurari economice sau de personal, adoptarea unor contracte de valoare ridicata, organizarea de concursuri etc. Directorul general asigura conducerea curenta a societatii, executarea hotararilor CA, numirea sefilor de departamente.

Tanase este a doua propunere a PNL pentru acest post. Prima propunere, Rares Bogdan (jurnalist Realitatea TV), a picat din cauza faptului ca sedinta de marti nu a avut cvorum. Atunci, parlamentarii PSD au boicotat sedinta, ducind la o criza majora in USL.