"Probabil OUG privind TVR se va da in aceasta seara, nimeni nu il poate impiedica pe Victor Ponta. Domnul Ponta a spus ca doreste sa dea o OUG, noi i-am spus ca din principiu dorim sa limitam numarul ordonantelor de urgenta. Noi am propus convocarea celor doua Camere. In sfarsit, pentru a fi clare lucrurile i-am spus ca nu il putem impiedica pe Victor Ponta ca premier sa dea o OUG, insa ministrii liberali nu o vor semna", a declarat miercuri liderul liberal Crin Antonescu dupa intalnirile cu Dan Voiculescu si apoi, Victor Ponta, pe fondul situatiei tensionate din USL.

Un posibil scenariu al crizei de miercuri din USL: Totul ar fi inceput marti seara in biroul lui Valeriu Zgonea de la Camera Deputatilor. Crin Antonescu i-a reprosat lui Zgonea ca PSD nu l-a sustinut pe Rares Bogdan la sefia TVR, moment in care Zgonea i-ar fi spus lui lui Antonescu: "Daca nu va convine, plecati de la guvernare". Replica lui Crin a fost extrem de dura: liderul liberal a amenintat ca nu va pleca doar PNl de la guvernare, ci si PSD, in urma unei motiuni de cenzura introduse pe 30 decembrie de PDL, o motiune care ar fi urmat sa fie votata si de PNL, UDMR si chiar si UNPR - in numele interesului national.

Declaratiile lui Crin Antonescu:

Discutia cu domnul Dan Voiculescu a fost despre situatia politica actuala. Punctul meu de vedere il cunostea despre relatia dintre partidele din USL.

A doua discutie a fost aici (la sediul PNL - n.red.) unde ministrii liberali din Cabinetul Ponta II mi-au solicitat si acestia o intalnire pe anumite decizii din Guvern.

A venit domnul prim misitru insotit de doi ministri - domnii Oprea si Dusa.

Dupa care primul ministru a plecat la Cotroceni.

Situatia din televiziune - mi-am exprimat convingerea si speranta ca e o situatie temporara. E reconfortant sa stii ca aliatul tau are controlul asupra propriului partid.

Am propus convocarea celor doua Camere ale Parlamentului pentru a vota noua conducere TVR.

Domnul Ponta a spus ca doreste sa dea o OUG, noi i-am spus ca din principiu dorim sa limitam numarul ordonantelor de urgenta.

Primul ministru a invocat situatia ca oamenii aceia ar putea ramane neplatiti...

In sfarsit, pentru a fi clare lucrurile i-am spus ca nu il putem impiedica pe Victor Ponta ca premier sa dea o OUG, insa ministrii liberali nu o vor semna.

Au fost la Cotroceni unde au lasat acciza si au smuls decretul de promulgare si cu asta ne indreptam spre sarbatori.

Nu se joaca nimeni nici de-a demisia, nici de-a parasirea Guvernului. Ministrii liberali sunt oameni seriosi.

Probabil OUG se va da in aceasta seara, nimeni nu il poate impiedica pe Victor Ponta.

Am spus ca e foarte important sa convocam toti colegii vineri pentru a rezolva civilizat aceasta situatie.

Domnul Voiculescu nu a pus nici problema refacerii ACD, pur si simplu a vrut sa stie daca lucrurile sunt foarte serioase in USL.

Intrebat de un jurnalist daca "tensiunile cu minciuna cu premierul le-ati lamurit?", Crin Antonescu a raspuns ca "Mie imi erau clare de la inceput."