Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea (PSD) sustine ca tensiunile din USL au la baza "smecheria" facuta de PNL la legea minelor. Zgonea a declarat miercuri ca supararea social-democratilor a plecat de la faptul ca liberalii au plecat din sala inaintea votului pe acest proiect legislativ.

Intrebat daca discutiile dintre PSD si PNL au inceput din cauza votului pentru directorul interimar al TVR, Zgonea a afirmat ca "asta este o poveste care nu are ce cauta in spatiul public".

"Supararare social democratilor a plecat de la smecheria care s-a facut la legea minelor. De acolo eu am o presiune in cadrul grupului parlamentar pentru ca legea minelor este o prioritate legislativa a Guvernului Ponta, nu este a lui Valeriu Zgonea si a nimanui din Parlamentul Romaniei, este a Guvernului Ponta", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Zgonea sustine ca la votul pe acest proiect legislativ "colegii nostrii liberali au spart votul in patru. Au plecat la legea minelor la dezbateri pentru ca in acel moment cineva ca i-a convocat la o sedinta de urgenta pe legea minelor si nu a fost niciun paramentar - aveti pe video acest lucru pe siteul camerei Deputatilor - am plecat 100 si ne-am intors 70 din care doar 45 au votat".

Social-democratul a afirmat de mai multe ori ca actuala tensiune din alianta este "o sincopa de etapa" care poate fi rezolvata si ca astfel de sincope vor aparea si in 2014, un an incarcat din punct de vedere politic, cu alegerile europarlamentare si cele prezidentiale.