Presedintele Traian Basescu i-a transmis un mesaj de felicitare cancelarului german Angela Merkel, realeasa marti in functie, pentru un al treilea mandat, seful statului exprimandu-si bucuria ca "destinul Germaniei va fi in continuare in mainile Guvernului pe care aceasta il va conduce".

Merkel si Basescu la poza de familieFoto: Administratia Prezidentiala

Mesajul transmis de presedintele Traian Basescu cancelarului Angela Merkel, difuzat de Administratia Prezidentiala:

"Stimata Doamna Cancelar,

Doresc sa va transmit sincerele mele felicitari pentru solutia politica agreata privind semnarea acordului de guvernare. Ma bucur ca destinul Germaniei va fi in continuare in mainile Guvernului pe care il veti conduce si in care CDU va fi partidul ce va continua sa isi imprime viziunea asupra politicilor guvernamentale.

Consider ca este important ca Germania sa ramana un exemplu de eficienta politica si economica pentru Europa si sunt convins ca, in aceasta perioada de turbulente, trebuie sa avem un model de stabilitate care sa inspire statelor Uniunii aplicarea solutiilor care ne pot orienta spre cele mai bune rezultate.

Pentru Romania, Germania ramane un aliat si un prieten important, iar mostenirea politica a crestin-democratiei germane continua sa ne insufle valori si principii pe care incercam sa le asezam ca fundament al actiunii noastre politice.

Cu increderea ca veti indeplini cu succes obiectivele propuse pentru noul mandat care v-a fost incredintat, va rog sa primiti, stimata Doamna Cancelar, expresia inaltei mele consideratii si prietenii.

Traian Basescu

Presedintele Romaniei"