Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni ca, daca vor continua atacuri de genul celor lansate de premierul Victor Ponta, care l-a acuzat de minciuna, se "teme" ca USL s-ar putea rupe.

El a fost intrebat luni dupa-amiaza, la Senat, daca este posibila ruperea USL la inceputul anului viitor. "Daca genul acesta de lucruri continua, ma tem ca da", a raspuns Antonescu, dupa ce premierul Ponta il acuzase in cursul zilei ca "minte" atunci cand spune ca nu au discutat impreuna despre legea amnistiei.

Crin Antonescu a afirmat ca a "trecut" peste povestea cu Rosia Montana, cand Victor Ponta a spus ca voteaza ca prim ministru, dar nu si ca deputat, la fel cum a facut si cu "telefonul nenorocit care nu s-a dat, am vrut sa-l acopar" (legat de comisia CEC-Basescu, n.r.), dar acum lucrurile au luat o "turnura biblica, cu 12 persoane, chiar sunt alarmat".

Seful PNL i-a recomandat lui Ponta ce-i cerea acesta lui Traian Basescu: "Sa scoata stenogramele, care erau aia 12" parlamentari care ar fi asistat la discutia dintre Antonescu si prim ministru pe tema legii amnistiei, asa cum sustine liderul PSD.

Crin Antonescu a spus, in fata ziaristilor, ca disputele de luni l-au "imbatranit peste masura, chiar la asa ceva nu ma asteptam".

In actualele conditii, "pe mine nu ma mai intereseaza impacari, prietenii, cand se ajunge la asa ceva. Pe mine ma intereseaza sa salvam decenta, cand vorbim de 12 oameni deja te sperii, vreau doar sa fim decenti", a continuat acesta.

In opinia sa, "s-a intamplat un fapt regretabil, nu pentru prima oara, de la o sedinta inchisa, a PNL, care nu este sesiune de declaratii publice, au iesit acele inregistrari", a explicat Crin Antonescu, notand ca este ciudat ca acest lucru se intampla de fiecare data cand sedintele conducerii PNL au loc in sala de la Camera Deputatilor.

"Sigur ca premierul s-a trezit intr-o pozitie foarte proasta, dar cred ca s-a infundat pornind pe calea asta, cu 12" parlamentari care ar fi participat la aceste discutii, a precizat Antonescu.

Acesta a subliniat ca relatiile dintre el si Victor Ponta nu mai sunt la acelasi nivel ca in trecut, cand vorbea despre prietenie.

"Din pacate, nu, atat vreme cat s-a bazat si pe o relatie personala foarte buna, care se baza pe politica, nu am fost la pescuit impreuna, nici nu am jucat baschet", dar "USL depaseste cu mult chiar propriii sai lideri", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca este de acord cu nominalizarea lui Toni Grebla pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala, desi liberalii nu au fost consultati de PSD, notand in acelasi timp ce premierul a acceptat numirea lui Gigel Stirbu la Cultura.

"Mai avem problema cu televiziunea", a adaugat Antonescu, dupa ce au aparut zvonuri potrivit carora PSD l-ar sustine pe Valentin Nicolau la sefia televiziunii publice.

"Vom face o propunere, am inteles de la dl Ponta ca dansii nu au o propunere", fiind vorba de ziaristul Rares Bogdan, de la Realitatea TV.