Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, luni, informatiile potrivit carora PSD l-ar sustine pe Valentin Nicolau pentru conducerea Televiziunii Publice, afirmand ca vede acest lucru drept "o incalcare a unor intelegeri care s-au facut in baza algoritmului", scrie Agerpres.

"Vad acest lucru ca pe o incalcare a o unor intelegeri care s-au facut in baza algoritmului, in baza tuturor celorlalte modalitati parlamentare de a desemna sau de a face propuneri. Locul nu e al PNL sau al PSD sau al vreunui partid. Dreptul de a face, conform intelegerilor, propunerea era si este al PNL. Daca PSD doreste sa incalce acest lucru, il va incalca. Vom vedea ce se va intampla, deocamdata n-am avut o informatie sau o discutie in sensul acesta", declarat Antonescu.

Acesta a fost intrebat de ziaristi, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza informatiile despre eventuala numire a lui Valentin Nicolau la conducerea televiziunii publice.

Potrivit unor surse politice citate de agentia Mediafax, PSD il va sustine la sefia TVR pe Valentin Nicolau.

Printre numele vehiculate anterior pentru sefia TVR erau Rares Bogdan si Niels Schnecker, dupa ce, marti, Claudiu Saftoiu si-a depus demisia din functia de presedinte-director general al TVR.

Valentin Nicolau a mai fost presedinte director-general al TVR, in timpul guvernarii Nastase.

Valentin Nicolau, fondatorul editurii Nemira, a fost presedinte-director general al Televiziunii publice in perioada Adrian Nastase. Potrivit biografiei postate pe propriul site, el a fost consilier al premierului Nastase din iulie 2001, iar incepand cu 2002 a preluat pozitia de sef al TVR.