UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca va trimite in cursul serii la Cotroceni propunerea privind preluarea sefiei Ministerului Culturii de catre liberalul Gigel Stirbu. Cu cateva ore inainte, premierul afirmase ca si-ar fi dorit pentru portofoliul Culturii "o persoana cu un mare prestigiu cultural", precizand insa ca nu il va respinge pe Stirbu in conditiile in care este "postul PNL".

Gigel StirbuFoto: cdep.ro

"Cu domnul Ştirbu am avut o discuţie acum. Am discutat cu domnia sa despre ce doreşte să facă la minister şi o să fac propunerea preşedintelui", a declarat vVctor Ponta.

Intrebat când va transmite la Cotroceni propunerea de numire a lui Gigel Ştirbu pentru portofoliul Culturii, Ponta a precizat ca va face acest lucru "astă seară"

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu a discutat deocamdata cu Gigel Stirbu, propunerea liberalilor pentru Ministerul Culturii, urmand sa vorbeasca cu acesta posibil in decursul acestei zile pentru a vedea care sunt planurile sale pentru aceasta functie. Liderul social-democrat a precizat insa ca, in cadrul unei intalniri cu presedintele PNL Crin Antonescu, a aratat ca la Ministerul Culturii si-ar fi dorit "o persoana cu un mare prestigiu cultural". "Dar nu resping, e postul PNL", a adaugat Ponta.

"Nu am apucat sa vobesc cu dl Stirbu, pe care il cunosc bine. Nu am nimic cu el. E adevarat ca la intalnirea cu Crin Antonescu mi-am exprimat pararea de principiu ca la Ministerul Culturii mi-as fi dorit o persoana cu un mare prestigiu cultural. Dar pana nu discut cu domnia sa, sa vad ce doreste sa faca la Ministerul Culturii, nu ma pot pronunta. O sa discut cu dl Stirbu, probabil chiar astazi", a declarat premierul Victor Ponta.

"Nu cred ca Ministerul Culturii e un minister ca oricare altul, sa pui unul de la partid si cred ca ar fi mai bine sa fie o personalitate culturala, dar nu resping, e postul PNL", a subliniat liderul PSD.