Premierul Victor Ponta a sustinut luni ca Lucian Bolcas, acuzat de atitudini anti-semite, nu a mai dorit sa candideze la Curtea Constitutionala din cauza "aversiunii si a amenintarilor" lui Traian Basescu.

"Am avut o discut cu dl Lucian Bolcas, mi-a spus ca nu doreste sa mai candideze avand in vedere aversiunea si amenintarile lui Traian Basescu. Nu doreste sa ma implice pe mine in aceasta batalie cu Traian Basescu", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD.

Ponta a spus ca Lucian Bolcas "ramane un jurist de exceptie", dar era important, din punctul de vedere al fostului vicepresedinte al PRM, "ca o institutie fundamentala sa nu fie blocata de batalia pe care presedintele Basescu anunta de altfel ca o va duce".

Primul ministru a mentionat ca a avut o discutie cu presedintele Curtii Constitutionale, in care l-a intrebat cand va fi trimisa adresa oficiala privind vacantarea functiei de judecator al CCR, dupa plecarea Iuliei Motoc.

"Imediat ce avem instiintarea oficiala in Comisia Juridica vom face o propunere pentru functia de judecator", a mai spus Victor Ponta.

Declaratia sa vine dupa ce luni dimineata Lucian Bolcas a anuntat ca nu mai candideaza pentru un post de judecator la CCR.

Acesta a intrat in vizorul organizatiilor pentru combaterea anti-semitismului dupa ce in spatiul public a aparut un raport din 2005 - 2006 al centrului Elie Wiesel in care Bolcas semna, alaturi de Vadim Tudor si alti lideri ai PRM, un protest fata de intentia organizatiilor evreiesti de inalturare a statuilor maresalului Antonescu.